Nakon govora “pred vama je dete iz kolone” poslanica u hrvatskom saboru žrtva hajke na društvenim mrežama

Mrežama kruži fotografija koja je montirana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Društvenim mrežama se od utorka širi dezinformacija usmerena protiv poslanice srpske nacionalne manjine u hrvatskom parlamentu Anje Šimprage, piše hrvatski sajt “Faktograf”.

Fotografija koja kruži društvenim mrežama nije autentična i reč je o montaži kojom Šimpraga neosnovano pokušava da se prikaže kao srpski nacionalista, ističe “Faktograf”.

Hrvatski sajt dodaje da se na fotografiji vidi devojka u crvenoj majici, sa šubarom na glavi, u društvu više devojaka i mladića.

Nekoliko devojaka sa fotografije na glavama nosi kape, za koje se čini da su ukrašene četnickim obeležjima, prenosi portal Index.

“Faktograf” piše da se fotografija prvi put pojavila u članku portala “Hop” u utorak, 4. avgusta, pozivajući se na Guglov alat za pretragu fotografija.

U tekstu na portalu “Hop” fotografija nije propraćena nikakvim opisom, odnosno ne piše ko je na njoj.

Ali, društvenim mrežama ubrzo se proširila dezinformacija da je na fotografiji saborska poslanica Srpske samostalne demokratske stranke (SDS S) Anja Šimpraga, dodaje Index.

Anja Šimpraga, poslanica SDSS-a u Hrvatskom saboru je ispričala svoje sećanje na akciju “Oluja” kada je kao osmogodišnja devojčica s porodicom izbegla u Srbiju.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar