“Bilo je – ili ON ili JA”: Crnogorka Sanja koja je ubila Aleksandra opisala šta se desilo KOBNOG jutra

Za kraj nedelje zakazano je i ispitivanje prvih svedoka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/pexels

“Nisam želela da ga ubijem. Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu. Bilo je – ili on ili ja!” Ovo je bilo sve što je Nikšićanka Sanja R. (27), osumnjičena za ubistvo Aleksandra O. (51), izjavila tokom ispitivanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Za kraj nedelje zakazano je i ispitivanje prvih svedoka. U međuvremenu sudski veštak Zoran Stanković završio je veštačenje povreda Sanje R. i izveštaj uputio nadležnom tužiocu. Njoj je pomoć ukazala lekarska ekipa istog jutra kada se dogodio zločin, a pregledana je i u Urgentnom centru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Devojka je imala vidljive povrede po vratu i telu. Bila je pretučena. Njoj se na teret stavlja da je udarila Aleksandra u glavu i usmrtila ga. Rezultati obudkcije njegovog tela, međutim, još se čekaju. Ne zna se sa sigurnošću da li je taj udarac neposredni uzrok njegove smrti ili nešto drugo. Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, pa i kokain”, tvrdi izvor Novosti.

Više javno tužilaštvo istražuje da li je muškartac možda pod dejstvom alkohola i narkotika nasrnuo na devojku. On je odranije poznat policiji kao narko-diler, ali i kao čovek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je pre nekoliko godina i promenio identitet.

Aleksandar O. je, da podsetimo, pronađen mrtav 18. jula u iznajmljenom stanu u Deligradskoj ulici, u samom centru Beograda. Komšije su pozvale policiju kada su na terasi ugledale krvavu i izbezumljenu devojku kako doziva u pomoć. Policija i vatrogasci su na silu ušli unutra i zatekli muškarca na podu, u lokvi krvi. Svuda po stanu su stvari bile ispreturane, što samo svedoči o sukobu i haosu koji je prethodio tragediji.

“Čuli su se tupi udarci i ženski glas koji je zapomagao”,  ispričale su komšije. Pred zoru, kao da je vika dostigla vrhunac. Iznenada je sve utuihnulo.

Aleksandar se ranije zvao Veseljko Okuka, zvani Oki. Okuka je više puta hapšen zbog otmica i mučenja devojaka, a u Republici Srpskoj je desetak godina bio tražen i zbog ubistva.

Okuka je uhapšen oktobra 2009. u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao maloletnu M. R. (17), koja se, inače, kako je objavljeno, bavila prostitucijom. Posle nekoliko dana devojka je uspela da pobegne i zatraži pomoć. Tokom pretresa stana policija je kod Okuke pronašla pored pištolja i koilogram različitih narkotika.

Dok je Okuka bio pod istragom zbog ovog zločina, saznalo se da mu to nije prvi put da otima i maltretira žene. Ispostavilo se da je hapšen i u hrvatskom gradu Crikvenici u julu 2008. godine, jer je vezao i tukao nevenčanu suprugu 27-godišnju Riječanku. Republika Srpska raspisala je za njim, zna se samo da je tražen zbog ubistva počinjenog u Sarajevu još pre rata devedesetih, ali nema informacija koga je likvidirao i zašto.



Izvor: Novosti

Komentari (1)

Ostavite komentar