Umetnički avgust: Nove izložbe od sutra u Kulturnom centru Beograda

Izložbe će biti otvorene od 6. avgusta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Darya Tryfanova

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i njenim razvojem, avgustovske izložbe u Kulturnom centru Beograda biće otvorene uz mere opreza 6. avgusta od 20 do 22 časa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Galeriji Artget svoje radove predstaviće Sandra Vitaljić na izložbi “Neplodna tla” koja će biti otvorena do 27. avgusta, a prikazuje pejzaže, prikaze prirode i terena u svojoj lepoti ili ružnoći. Vitaljić je u svom umetničkom radu usmerena na društvena pitanja i bavi se temama porodičnog nasilja, kolektivnog sećanja i konstrukcije nacionalnog identiteta.

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda biće otvorena izložba “Lažni bol” Simonide Rajčević koja odgovara na pitanja da li uopšte bol može da nam pruži zadovoljstvo oslobađanja kroz tragediju kako to Aristotel tvrdi kao najviši oblik umetnosti koji donosi katarzu ili je možda ta katarza vremenom postala afektivna lažč Pred publikom su slike kroz koje se sveti prizori mučeništva iz prošlosti naslućuju i preklapaju sa jarkim bojama i dominantno prisutnim ljudskim obrisima tela sadašnjeg vremena.

Klimt je, inspirisan freskama, naslikao austrijsku Mona Lizu: Tajna portreta Adele Bloh-Bauer

U Galerija Podroom otvara se “Vitgenštajn” u kojoj je sarađivalo više umetnika. Rezultat je dugogodišnjeg istraživačkog projekta Instituta za savremenu umetnost iz Beča i okuplja radove savremenih umetnika koji se osvrću na različite aspekte Vitgenštajnovih ideja i vizija, referišući na stvarnost u kojoj žive i rade.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar