Dame, ne možete da doživite vrhunac? Stručnjaci otkrivaju 7 razloga koji će vas iznenaditi

Proverite u kojim stvarima možda grešite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Polugola devojka Foto:Pexels/Valeria Boltneva

Kada god žena kaže da ne može da doživi orgazam, prvi savet je: Ma, samo se opusti.

Međutim, opuštanje nije dovoljno a lekari navode čitav niz razloga zbog kojih izostaje vrhunac, a mnogi od njih će vas verovatno iznenaditi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Proverite u čemu grešite.

Ne koristite dovoljno mišiće

U redu je opustiti se, ali put do orgazma vodi kroz napinjanje mišića u nogama, stomaku i guzi. Takođe se preporučuju Kegelove vežbe za mišiće karlice.

Previše stimulacije

Porno filmovi stvaraju pogrešnu sliku o seksu, naročito kada se radi o ženskom uživanju.  U pornićima je ženski orgazam, kao i put do njega, lažiran, i to kod oba pola stvara pogrešnu sliku o seksu (pravom).

Foto/Freepik/rawpixel.com

Premalo masturbacije

Put do lakšeg orgazma vodi preko poznavanja svog tela. Istraživanja pokazuju da žene koje su mnogo opuštenije sa svojim telom i koje su raspoloženije za probanje novih stvari, brže dolaze do orgazma. Uostalom, samo žena koja zna šta joj prija, može da pokaže partneru šta on treba da radi.

Niste piškili pre seksa

Puna bešika zbog velikog pritiska može da onemogući orgazam, a i da upropasti osećanje opuštenosti.

Foto:Freepik/freepic.diller

Previše vremena u sedećem položaju

Kancelarijski poslovi su pogubni po mišiće karlice, zbog previše sati u sedećem položaju. Zato se preporučuje neki vid fizičke aktivnosti kao što je šetnja, vožnja bicikla.

Visoke potpetice

Obuća sa visokom štiklom može, na duže staze da utiče na pokretljivost mišića koji se protežu do karlice i genitalija. Zbog toga je veoma važno da kada god možete, nosite udobnu obuću.

Foto/Freepik/halayalex

Dovoljno vode

Kada pijete dovoljno vode sprečavaju se umor ili konstipacija, a to vam može pomoći i u dostizanju vrhunca. Kada ste dovoljno hidrirani, poboljšava se cirkulacija krvi do genitalija, što je ključno za orgazam.

 



Izvor: Objektiv.rs, womansday.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar