Neverovatno: Srbin kome su Hrvati ubili babu u Oluji sada PROSLAVLJA tu akciju i HVALI Gotovinu

Milošević je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću rekao da svaku generalovu reč može da potpiše

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Boris Milošević, funkcioner Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i potpredsednik hrvatske Vlade koji sutra ide na proslavu zločinačke akcije “Oluja”, dokazao je da za njega stvarno ne postoji dno!

Milošević je juče na sva usta nahvalio hrvatskog generala i ratnog zločinca Antu Gotovinu, koji je lično odgovoran za progon 250.000 i ubistvo više od 2.000 Srba avgusta 1995. godine!

Niko ga nije prisiljavao

Kako prenosi zagrebački “Večernji list”, Milošević je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću rekao da svaku generalovu reč može da potpiše?!

“Kad je Milošević potvrdio dolazak u Knin, predsednik Vlade mu je rekao da ceni tu odluku i misli da je ispravna. Milošević je otkrio kako duboko oseća i uveren je da radi nešto dobro i pravedno i s tim nema problema, iako je već tada primao neprijatne i optužujuće poruke onih koji su razočarani njegovim potezom. Generalu Gotovini je učestvovanje predložio ministar (Tomo, prim. ur) Medved i ovaj je odmah prihvatio. Milošević je time bio vrlo zadovoljan i rekao je da sve što kaže general, on može da potpiše”, prenosi “Večernji list”. To glasilo podseća da se sam Gotovina više puta hvalio akcijom “Oluja”, ističući da se njom ponosi.

Hrvatski dnevnik navodi i da Miloševića niko nije prisiljavao da dođe na proslavu “Oluje”, već da je to bila njegova samostalna odluka.

“Nije bilo nikakvih prisila da ove godine, prvi put, potpredsednik hrvatske Vlade, Srbin, dođe u Knin za proslavu godišnjice vojno-policijske akcije ‘Oluja’. Nije bilo ni uslovljavanja da, kao reciprocitet dolasku Borisa Miloševića u Knin, ministar Medved ode u selo Grubore da položi vence srpskim žrtvama. Nije bilo ni nagovaranja da penzionisani general Ante Gotovina, koji se kloni javnih istupa, održi govor u Kninu”, piše “Večernji”.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da je Miloševićev dolazak “korisna stvar” za Hrvatsku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Dolazak Miloševića je vrlo korisna i dobra stvar za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, za odnose između Hrvatske i Srbije i to je dobra poruka moderne, savremene Hrvatske, koja je rešila sve svoje nacionalne zadatke”, istakao je Plenković, i dodao da je Oluja bila “pravno legitimna, vojno neizbežna i politički nužna”!?

On je posebno istakao da je važno što će general Gotovina da govori u Kninu.

“Oluja je najvažnija pobeda u ratu u Hrvatskoj, a možda čak uopšte u hrvatskoj istoriji. Činjenica da će u Kninu govoriti i general Gotovina je jako dobra za Hrvatsku. Sećamo se njegovih poruka nakon povratka iz Haga da je rat gotov. Okrenimo se budućnosti. Uveren sam da i on deli ovakav pristup i stav kakav smo zauzeli povodom 25-godišnjice Oluje”, rekao je Plenković.

Srbi tuguju na Rači

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u zločinačkoj akciji “Oluja” Srbija će obeležiti danas u Rači, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

“Srbija i Republika Srpska 4. avgusta u Rači zajedno će obeležiti veliku srpsku tragediju – progon 250.000 Srba iz Hrvatske. Na tom mestu, kada bude izgrađen most, koji je najveći broj izbeglica na traktorima prešao, napravićemo, zajedno sa RS, spomen-park”, najavio je Vučić.

Hrvatski vojnik koji je u Oluji UBIO baku Borisa Miloševića bio svedok odbrane Ante Gotovine

Ovoj komemoraciji će prisustvovati i deca iz kolone, koja su pre 25 godina prešla na traktorima u Srbiju, a onda su se nakon nekoliko godina vratili i počeli da obnavljaju svoj i život svog naroda u Hrvatskoj i sada tamo žive.

Biće “za dom, spremni”

S druge strane, predsednik “Veritasa” Savo Štrbac ocenjuje da je odlazak Miloševića u Knin sraman čin, kojim se prihvata zvanični stav hrvatske države o “Oluji” kao veličanstvenoj oslobodilačkoj akciji.

“U Kninu neće biti komemoracija, već slavlje, a Milošević ne ide da progovori neku reč, pa da iznese priču, već da saučestvuje u slavlju. Za nas je “Oluja” zločinačka akcija koja je prognala preko 250.000 Srba za samo nekoliko dana – najmanje 1.872 je poginulih i nestalih, među njima je 65 odsto civila i 30 odsto žena. Tri četvrtine civila je starije od 60 godina, a traže se 722 osobe, od toga 278 žena. To je etničko čišćenje i više od toga”, jasan je Štrbac.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar