Hrvatski vojnik koji je u Oluji UBIO baku Borisa Miloševića bio svedok odbrane Ante Gotovine

Našli su je mrtvu, bila je ubijena vatrenim oružjem iz neposredne blizine, napisao je Milošević

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Boris Milošević
Foto: Printscreen/Youtube

Potpredsednik Vlade Hrvatske i član SDSS-a Boris Milošević na društvenim mrežama je napisao poruku oko razloga za odlazak na proslavu zločinačke akcije Oluja, a između ostalog je napisao i šta ga je dočekalo kada mu se otac vratio iz Hrvatske vojske, a nakon svega na Tviteru se oglasio i Luka Mišetić, advokat Ante Gotovine u Hagu.

Ono što je mnoge šokiralo jeste činjenica da je upravo u Oluji ubijena baka Borisa Miloševića, ali mu to, po svemu sudeći, ne smeta da prisustvuje proslavi ove zločinačke akcije i etničkog čišćenja njegovih sunarodnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nakon što je otac demobilisan odlazili smo u selo Bribirske Mostine gde sam svedočio pljački napuštenih srpskih kuća. Obilazili smo babu, očevu majku koja je ostala posle Oluje tamo da živi. Nije htela da napušta svoju kuću, nije htela ni da dođe kod nas u Šibenik.

Početkom septembra otišao sam u Rijeku zbog obaveza na fakultetu. Sedmog septembra kasno popodne nazvala me sestra. Išla je s tatom da obiđe babu.

Našli su je mrtvu, bila je ubijena vatrenim oružjem iz neposredne blizine. Ubica je pronađen slučajno zbog vlastitog bahaćenja, smatrajući da niko neće da istražuje ubistvo ‘četnikuše’, kako je sam rekao. Osuđen je na 7,5 godina, da bi izašao za 3,5 godine, kada je dobio predsednikovo pomilovanje”, napisao je, između ostaloga, Milošević.

“Čovjek koji je ubio baku Borisa Miloševića uhapšen je 1995., a osuđen za ubistvo 1996. Bio je svedok obrane generala Gotovine u Hagu, pozvan da dokažemo da je Hrvatska procesuirala ubistva posle Oluje i da te zločine nisu počinili ‘vojnici’ pod vojnim zapovedništvom…. Sam Veselko Bilić je svedočio da je bio izbeglica iz sela Krkovića te da je 1991. ubijeno deset članova njegove porodice. Nasilje rađa nasilje. Ali to nije opravdanje. Veselko Bilić zaslužio je kaznu”, napisao je Mišetić na Tviteru.Izvor: Objektiv.rs, dnevno.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar