“SAD ušle u novu fazu borbe protiv pandemije”

Broj preminulih od posledica korona virusa u SAD tokom jula je povećan za 25.000

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Free-Photos

Sjedinjene Američke Države ušle su u novu fazu borbe protiv pandemije koronavirusa, ocenila je savetnica u timu Bele kuće za borbu protiv Kovida-19 Debora Birks.

Birks je za CNN rekla da se trenutna situacija razlikuje od stanja u martu ili aprilu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona je naglasila da se virus proširio kako u ruralnim, tako i u urbanim područjima SAD i poručila da je potrebno da se građani pridržavaju preporuka nadležnih, što podrazumeva nošenje maski i fizičko distanciranje.

“Građani koji žive u ruralnim područjima nisu zaštićeni od virusa. Ukoliko vaše domaćinstvo čine članovi različitih starosnih generacija – potrebno je da razmotrite da li ćete maske nositi čak i u vašim domovima. Naravno, pod uslovom da ste pozitivni na Kovid-19, a vaši ukućani boluju od hroničnih bolesti”, poručila je Birks.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u SAD je do danas registrovano više od 4,6 miliona obolelih, dok je od posledica virusa preminulo najmanje 154.449 gradana, prenosi Glas Amerike.

Broj preminulih od posledica korona virusa u SAD tokom jula je povećan za 25.000, a broj obolelih udvostručen je u 19 američkih država, pokazuju podaci agencije Rojters.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar