“Srce umalo stalo”: Hamilton izjavio da NIKADA do sada nije doživeo ovakav poslednji krug (VIDEO)

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se za sedam dana na istoj stazi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Fpto/Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool

Luis Hamilton je uz mnogo drame pobedio na trci u Silverstonu.

Aktuelni svetski šampion rekao je da mu je “srce umalo stalo” kada je pukla guma na njegovom bolidu u poslednjem krugu današnje trke za Veliku nagradu Velike Britanije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Na pravcu mi je pukla guma i srce mi je stalo u momentu… Molio sam se Bogu da stignem do cilja što pre i onda sam pred sam kraj bio prilično opušten. Dobio sam informaciju da je Maks otišao u boks i bilo mi je lakše. Nikada u životu nisam iskusio ovakav poslednji krug”, izjavio je Hamilton.

Hamilton jeste pobedio, ali je Mercedes ostao bez duple pobede, jer Botas na kraju nije ni bio u bodovima. Drugo mesto na kraju je osvojio Maks Ferstapen.

“Gume nisu izgledale sjajno poslednjih 10 krugova i već sam razgovarao sa ekipom oko toga. Onda je Valteriju pukla guma i rekao sam da ću odustati. Onda su me oni, naravno, pozvali u boks da idem na najbrži krug. Onda je Luisu pukla guma. Ali, vrlo sam zadovoljan drugim mestom, to je veoma dobar rezultat za nas”, naveo je Verstapen.

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler.

“Ovo je bila nezgodna trka. Čim sam čuo da je Valteri imao problem sa gumom, prilično sam usporio. Danas smo uradili najbolje što smo mogli. Vozilo nije ispunilo sav potencijal, ali zadovoljni smo podijumom. Srećan sam kako sam čuvao gume od početka do kraja trke i zadovoljan sam balansom bolida. Iskoristili smo naše šanse danas”, rekao je Lekler.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se za sedam dana na istoj stazi na Silverstonu.

Osvojio trku u domovini: Hamilton posle DRAME u poslednjem krugu stigao do pobede (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar