Ubice Kožara i Hadžića ostavile VAŽAN TRAG: Policija na pragu da rasvetli likvidaciju na Krfu

Nađen DNK za koji se veruje da pripada jednom od dvojice pucača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Specijalizovana ekipa atinskih kriminalističkih inspektora na pragu je da rasvetli dvostruko ubistvo na Krfu, počinjeno 23. jula.

Tada su likvidirani navodni pripadnici “škaljarskog klana” Alan Kožar iz Bara i Damir Hadžić iz Užica. Kako Novosti nezvanično saznaju, na mestu egzekucije pronađen je biološki trag, iz kog je izvučen DNK profil, za koji se veruje da pripada jednom od dvojice pucača.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Policija sada pokušava da identifikuje ko je ta osoba, čiji je biološki uzorak veštačen, da ga locira i uhapsi. Očekuje se da DNK trag bude istražen i u Interpolovoj bazi podataka, kao i u bazama srpske i crnogorske policije. U okviru istrage, privedeno je, takođe, nekoliko muškaraca za koje se sumnja da bi mogli da imaju informacije o zločinu. Još se ne zna kakv je njihov status i da li su uhapšeni.

Najverovatnije, oko 14 sati po lokalnom vremenu, ispred vile u kojoj su se Baranin i Užičanin krili. Kod njih su pronađena falsifikovana dokumenta Slovenije, a na ovo grčko ostrvo stigli su, kako se pretpostavlja, dva meseca ranije.

Prethodno, kako je utvrđeno, skrovište im je bilo u turskom letovalištu Antalija, gde su, takođe, iznajmljivali vilu. Uprkos lažnim dokumentima i menjanju skrovišta, ubice su ih pronašle i likvidirale, kao i šest meseci pre toga Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Policijska saznanja, na osnovu prikupljenih tragova sa oba lica mesta, na Krfu i grčke prestonice, idu u pravcu da je, po svemu sudeći, četiri likvidacije organizovala ista ekipa, a da su čak i pucači isti.

U oba slučaja je korišćena municija kalibra devet i 7,65 milimetara, ispaljena iz automatskog oružja. Na Krfu je policija pronašla više od 30 čaura ispaljenih metaka, od kojih je većina pogodila mete u glavu i grudi. Pronašao ih je jedan poznanik i obavestio policiju. Ne zna se tačno koliko je prošlo od ubistva do pronalaska tela, ali se sumnja da je taj razmak od najmanje dva sata.

Sahrane

Tela dvojice ubijenih, Alana Kožara (43) i Damira Hadžića (45), dopremljena su iz Grčke u Crnu Goru i Srbiju. Na lokalnom groblju Gusta u Baru danas je u 15 sati ispraćen Kožar, dok se još ne zna kada će i gde biti sahranjen Hadžić.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar