Po velikim letnjim vrućinama, kada nam je potrebno nešto da se zasladimo, najviše nam prija da to bude neka ledena poslastica.
Još ako bi bila kremasta i sa voćem, to bi bio pravi pogodak. Slatko i slasno, a hladno, baš ono što je potrebno za vrele letnje temperature.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Donosimo vam recept za tiramisu sa jagodama, a vi po želji možete staviti i neko drugo bobičasto voće.
Sastojci:
200 g piškota
5 žumanaca
50 g šećera u prahu
500 g maskarponea
300-400 g jagoda (ili nekog drugog bobičastog voća)
1 kašika likera od badema
šolja kafe
kakao po želji
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajete maskarpone sir i liker od badema i kuvajte na pari dok se ne zgusne.
Nakratko umočite piškote u kuvanu crnu kafu, vodeći računa da se ne natope previše.
Na dno čaše stavite krem koji ste umutili, dodajte piškote i očišćene jagode, još jedan sloj krema, piškote, pa opet krem i jagode.
Po želji, tiramisu pospite kakaom. Stavite u frižider i pustite da se hladi barem jedan sat pre posluživanja.
Komentari (0)