Vučić na samitu o ekonomiji Zapadnog Balkana: Trebalo bi da damo sve od sebe da izgradimo poverenje

Predsednik Srbije učestvovao je na video samitu koji organizuje vašingtonski Atlantski savet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas, pored ostalih lidera Zapadnog Balkana, na video samitu koji organizuje vašingtonski Atlantski savet.

Cilj samita bio je da se lideri regiona dogovore o odvažnim, praktičnim akcijama za unapređenje regionalne ekonomske saradnje, kako bi ti koraci pomogli regionu da se izbori sa razornim uticajem virusa COVID-19, uz veće mogućnosti za ekonomski razvoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je navedeno na početku samita, slobodan protok robe i usluga i kapitala je srž poslovanja i onoga na čemu bi lideri trebalo da rade.

Predsednik Srbije je u svom obraćanju na video samitu rekao da je sa liderima Zapadnog Balkana imao produktivnu sesiju.

“Moram da pohvalim vaš rad i svih ostalih koji je značajan za Srbiju. Govorimo o evropskom paketu koji je važan za nas. Prvo treba da promenimo sebe da se više posvetimo svom regionu, da ne potcenjujemo sebe i da imamo više poverenja jedni prema drugima.”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da ako se analizira stuacija, može se doći do zaključka da bismo mogli da uštedimo i 7 odsto troškova otvorenim granicama.

“Ako smanjimo sve ove procedure i sve ove birokratske procese, zaključak je da možemo uštedeti više novca. To znači da treba da prestanete da procenjujete našu moć. Trebalo bi da damo sve od sebe da izgradimo poverenje između nas. Mi treba da budemo brži u regionu, do nas je. Ne može Angela Merkel da donosi odluke umesto nas. Moramo da sarađujemo da rešavamo naše probleme i da bude mnogo poštovanija i od strane SAD i od strane EU. Moramo da sarađujemo i zajedno radimo jer smo svi jako mali. Samo tako ćemo nešto postići “, naveo je Vučić.

Izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson otvarajući samit zapadnobalkanskih lidera rekao je da teška vremena zahtevaju teške odluke i ukazao da je značajno to da lideri sada sarađuju u cilju osnivanja zajedničkog tržišta zarad dobrobiti svojih građana.

Na samitu učestvuju i predsednik Severne Makedonije Stevo Penderovski, albanski premijer Edi Rama, ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti, kao i izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar