Američki vojnici padaju kao pokošeni USRED TEKSASA, kruže priče o serijskom ubici

Misteriozne smrti u Fort Hudu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
američki vojnici
Foto/Printscreen/You Tube

Niko ne može da odgonetne šta se to događa u američkoj vojnoj bazi Fort Hood (Fort Hud) stotinak kilometara severno od Ostina u Teksasu. Od početka godine ovde je pronađeno mrtvo sedam vojnika, a čak trojica unazad mesec dana. Za većinu su utvrdili nasilnu smrt, a jedan vojnik se ubio nakon što su ga povezali s ubistvom kolegice. Smrti su toliko čudne da neki sumnjaju kako u bazi, koja ima 36.500 vojnika, vreba serijski ubica, piše 24sata.hr.

Poslednja žrtva je 26-godišnji Mehjor Morta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mrtvo Mortino telo pronađeno je u jezeru Stilhaus Holouv lejk, nedaleko vojne baze. Šerif okruga Bel rekao je da i dalje istražuju njegovu smrt.

“I dalje tapkamo u mestu i nemamo nikakve informacije koje bi mogli objaviti. Istraga je u toku”, rekao je CNN-u.

Morta se pridružio jedinici u Fort Hudu u septembru 2019. godine kao mehaničar za oklopna vozila Bredli Fijting Viakl i raspoređen je u maju ove godine u jedinicu.

Ali to je tek jedno u nizu misterioznih smrti u Fort Hudu, a reč je uglavnom o mlađim pripadnicima jedinica.

Zadnji dan juna istražitelji su pronašli i mrtvo telo Vanese Guljen, a za njen nestanak bio je osumnjičen kolega Aron Dejvid Robinson, koji je dan kasnije izvršio samoubistvo. Tokom juna vlasti su pronašle i telo Gregorija Moralesa, koji je nestao prošle godine dok se vozio prema vojnoj bazi.

Nakon što su pronašli mrtvu Vanesu u bazu su uputili stručnjake da provere odnos komandanta prema podređenima i međuljudske odnose.

No, osim Vanese najmanje sedam vojnika iz Fort Huda umrlo je ili su pronađeni mrtvi u poslednjih pola godine, uključujući i samoubistvo vojnika osumnjičenog za smrt mlade pripadnice oružanih snaga.

Podivljali psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi

Ova baza već je poznata po ubistvima vojnika. Prvi put našla se u crnim hronikama 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi, a žrtva je bilo i jedno nerođeno dete.

Ranio je i 32 osobe. Pet godina kasnije u istoj kasarni veteran je ubio tri osobe, a 16 ih je ranio, pa izvršio samoubistvo.



Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar