Vučić učestvuje na samitu Atlantskog saveta sa liderima Zapadnog Balkana

Samit će se održati u sredu, 29. jula

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na samitu o partnerstvu na Zapadnom Balkanu u organizaciji Atlantskog saveta zajedno sa ostalim liderima država Zapadnog Balkana.

Samit će se održati u sredu, 29. jula, putem platforme “ZOOM”, objavljeno je na službenoj veb stranici Atlantskog saveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Albaniju će predstavljati premijer Edi Rama, Srbiju predsednik Aleksandar Vučić, Severnu Makedoniju predsednik Stevo Pendarovski, a njima će se pridružiti i čelnici iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a privremene prištinske institucije će predstavljati premijer tzv. Kosova, Avdulah Hoti.

Svrha samita je olakšavanje i promocija konkretnih koraka ka regionalnoj ekonomskoj integraciji, koji mogu da podstaknu ekonomski oporavak nakon pandemije koronavirusa, ojačaju dugoročnu konkurenciju i privuku ulagače.

Atlantski savet navodi da se lideri Zapadnog Balkana slažu sa hrabrim i praktičnim koracima za unapređenje regionalne ekonomske saradnje.

“Ovi važni koraci pomoći će regiji da prevaziđe poražavajući uticaj pandemije COVID-19, sa većim mogućnostima za ekonomski razvoj”, navodi se u saopštenju Atlantskog saveta.

“Srbija neće biti negativac”: Vučić u NAJVEĆEM intervjuu za američke medije govorio o KiM, Trampu, EU…



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar