Neobičan gost stigao kod porodice Lišanin: Malo lane se ne boji ljudi, a deca ga prosto OBOŽAVAJU (FOTO)

Nameravaju da zadrže lane koliko god ono bude htelo da ostane kod njih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/RINA

Na planinu Klekovica kod Ivanjice u strugaru porodice Lišanin pre mesec dana potpuno nepozvan stigao je neobičan gost. Malo lane došlo je samo i tu ostalo, jer su mu članovi porodice, ali i radnici strugare pružili svu ljubav i pažnju pa se ovoj životinjici nije mililo da ponovo ode u divljinu.

Foto/RINA

“Od prvog dana postao je ljubimac. Iako važe za jako plašljive životinje koje se boje ljudi, ovo malo lane se odmah priviklo na nas. U strugari ceo dan bruje i mašine, ali mu to ništa ne smeta. Ono se igra sa nama i jako je umiljato i pitomo. Hranimo ga mlekom kao pravu bebu, uz flašicu i cuclu”, rekao je Rade Lišanin za RINU.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Omiljeni kućni ljubimac je i za njegovo troje mališana, koji sada obožavaju da provode sate na strugari kod oca, jer oni imaju najneobičnijeg kućnog ljubimca u svom kraju.

Foto/RINA

“Deca su zaista oduševljena, maze ga i paze. Lane se često zaigra sa sedam malih kučića, koji su takođe siročići, jer im je majka uginula. Sve ih hranimo na cuclu i flašicu. Drago mi je kad vidim i da su deca tako požrtvovana i da vole životinje, od malih nogu uče se da treba brinuti o drugima”, priča Rade.

Nameravaju da zadrže lane koliko god ono bude htelo da ostane kod njih, a ako nekad oseti zov divljine, rado će ga pustiti da živi u svom prirodnom staništu.

Foto/RINA


Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar