Spretni brokeri zaustavili VELIKU PLJAČKU građana: Novi detalji hakerskog napada na Twitter

I dalje traje istraga upada u sistem popularne društvene mreže

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Miguel Candela / Zuma Press / Profimedia

Digitalna platforma za kupovinu, prodaju i čuvanje kriptovaluta, Coinbase, sprečila je više od 1.000 svojih klijenata da predaju Bitcoine u ruke hakera, odgovornih za nedavni napad na Twitter.

Podsetimo, najveći atak u istoriji popularne društvene mreže rezultirao je otimanjem naloga poznatih biznismena, političara, umetnika i kompanija, a sajber-kriminalcima je doneo “zaradu” od 100.000 dolara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da Coinbase nije na vreme shvatio prevaru i zaustavio svoje klijente, odgovorni za napad stavili bi u džep dodatnih 280.000 dolara!

Ukradene i privatne prepiske

“Shvatili smo šta se dešava i počeli da blokiramo transakcije samo nekoliko minuta pošto je na Twitteru osvanula serija lažnih poruka”, rekao je portparol digitalne berzanske kompanije za The Verge.

Twitter i FBI i dalje istražuju kako su hakeri upali u sistem popularne mreže, i preuzeli kontrolu nad nalozima Ilona Maska, Džefa Bezosa, Baraka Obame, Džoa Bajdena, Bila Gejtsa, Kanje Vesta, Kim Kardašijan, kompanija Apple, Uber i mnogih drugih.

Potvrđeno je da su napadači uspeli da ukradu podatke i privatne prepiske s osam naloga, ali nije saopšteno čijih. Ukoliko je reč o profilima političara ili biznismena, to može dovesti do potencijalnih problema u budućnosti.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar