Arena će da prima i teže pacijente kojima je potreban kiseonik: Veliki priliv zaraženih u kovid bolnice

"Zdravstveni sistem opterećen, ali i dalje maksimalno funcionalan"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Ministarstvo odbrane

Privremena bolnica u Areni će u narednom periodu primati i pacijente kojima je potrebna kiseonička potpora, te je u toku uvođenje instalacija neophodnih za distribuciju kiseonika, rečeno je Tanjugu posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Novi kapaciteti u Institutu za medicinu rada i Klinici za dermatoveneroligiju KCS su, nakon obavljenih neophodnih priprema za prelazak u kovid sistem rada, spremni i očekuje se da danas ili ujutru prime prve pacijente.

Na sastanku ministra i direktora kovid bolnica je konstatovano da je usled svakodnevno velikog priliva pacijenata u kovid bolnice, naročito u Beogradu, zdravstveni sistem u glavnom gradu i dalje izuzetno opterećen i pod velikim pritiskom, ali i dalje maksimalno funkcionalan u pogledu zbrinjavanja i lečenja svih pacijenata.

Takođe, kovid bolnice u Čačku i Šapcu su izuzetno opterećene velikim prilivom pacijenata, te je napravljen operativni plan preraspodele pacijenata ovih ustanova u druge bolnice.

Na sastanku je još jednom konstatovana neophodnost jedinstva i potpune primene svih epidemioloških mera, u cilju kontrole epidemije, kažu u Ministarstvu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar