Tradicija PREKINUTA: Vimbldon ukinuo pravilo koje je važilo samo na čuvenom turniru

Vimbldon je ovu formulu koristio od 2002, a organizatori su saopštili da su ovakvu odluku doneli posle konsultacija sa nekim igračima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/PrintScreen/Youtube

Vimbldon je ove godine otkazan zbog pandemije korona virusa, a za sledeću godinu kada od 28. juna do 11. jula bude Vimbldon održan, su organizatori odlučili da ukinu posebni sistem rangiranja igrača za pozicije nosioca.

Odlučeno je da će od sledeće godine igrači na pozicije nosioca biti pozicionirani prema ATP i WTA rang listi, a ne po formuli koja je korišćena do sada. Na taj način se neće više događati da prvi nosilac na Vimbldonu bude teniser koji nije prvi na svetu, što je do sada bilo moguće ukoliko bi igrači na prethodnim izdanjima turnira imali dobre rezultate.

Vimbldon je ovu formulu koristio od 2002, a organizatori su saopštili da su ovakvu odluku doneli posle konsultacija sa nekim igračima, a jedan od razloga za ovu promenu je i činjenica da su tereni Vimbldona poslednjih godina znatno sporiji nego ranije, pa se smatra da je formula koja je korišćena zastarela.

Vimbldon poklanja VELIKI NOVAC teniserima: Evo ko će sve dobiti i koliko!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar