Direktor KBC Zemun primetio zabrinjavajuću pojavu u domaćinstvima: Ovako zaraza stiže do najosetljivijih

"Koronavirus je i dalje iste snage kao i ranije"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Direktor KBC Zemun prof. dr Dragoš Stojanović rekao je u ovom trenutku ta ustabova raspolaže sa dovoljno respiratora, ali je upozorio na sve veći broj mladih pacijenata zaraženih kornavirusom.

“Mi smo na petominutnom kontaktu sa timovima Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja. Mi smo do pre par godina jako loše izgledali sa opremom. Ne mogu da zamislim da se ovo sada dogodilo u nekom prethodnom periodu, sada imamo dovoljno i respiratora i vozila i objekata koji su sređeni…”, rekao je Stojanović.

Koronavirus je i dalje iste snage kao i ranije, istakao je direktor KBC Zemun.

“U ovom trenutku kod mene, kod pacijenata na lečenju, nije popustila snaga virusa, intenzitet, dolaze teški pacijenti. I mladi pacijenti bez drugih bolesti ne prolaze kako treba. Primetili smo da oni najčešće svoje roditelje zaraze, koji su u godinama i imaju svoje osnovne bolesti. Ovakva vrsta bolesti dovodi ih u situaciju da budu teški bolesnici”, rekao je Stojanović.



Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (2)

  1. Откада то Драгош има своју Болницу? Биће да је човек умислио да је КБЦ Земун његова болница.

    Odgovori
  2. Ne moguce je to objasniti ovim mladim ljudima koji se edukuju preko drustvenih mreza, a to da se ovo desilo pre 15 godina, ne bi ovaj narod imao gde da se leci, bilo bi kao u Spaniji, pacijenti od corone bi lezali po podu u hodnicima bolnice i umirali bi po ulicama.

    Odgovori

Ostavite komentar