PRIJATELJI sa POVLASTICAMA: Odlična ideja ili najgori izbor ikada?

Treba li mešati drugarske i ljubavne odnose

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/jcomp

U današnje vreme, verovali istraživanjima ili ne, sve je više onih koji se odluče na prijateljstva sa beneficijama. Brzo se živi, mnogo vremena provodi na poslu i u obavezama, pa je nekad teško naći savršenog partnera.

Bilo da ne planirate vezu ili emotivno vezivanje pa vam olakšavanje seksualnih nagona ovako pada lakše, ili se pojavila ta neka iskra, postavlja se pitanje koliko je sve to dobra ideja.

Družite se već godinama, znate sve jedno o drugom, doza privlačnosti koju osećate i koju ste godinama potiskivali konačno je izašla na videlo i kažete sebi: “Ma nema veze, biće ovo dobro, nećemo se vezati…” ali, da li je baš sve tako?

Život nije film iako se u nekim slučajevima scenario poklapa sa filmskim. Pomislili biste da su šanse da budete razočarani izrazito male kad ste u priči sa nekim koga dobro znate, ali to ne ide tako. Naprotiv. Koliko god ne želeli da izgubite jedno drugo, na kraju, upravo ovo može da se dogodi.

Naposletku, ipak on ili ona znaju sve o vama. A to je odlično…. ili baš i ne?

Prijatelji s povlasticama – za i protiv

Foto/ Freepik

Hajde na početku da budemo realni! Koliko god da ste dobri prijatelji, jednom kad se upustite u nešto više, nema povratka, odnosno, tu osobu teško da ćete moći da tretirate i dalje na isti način.

Dakle, bili ste drug/ drugarica, a sada ste seks kombinacija. Još jedna otežavajuća okolnost je da ma koliko bili ležerni, vaš partner je pre svega ljudsko biće i ponašaće se u skladu sa svojom prirodom i potrebama. A poštto niste u vezi, to znači i da ne mora da uvek vodi računa kako je drugoj strani.

Ne zaboravite da baš iz razloga što je u pitanju seks bez obaveza, može se desiti da bude izrazito bolno ukoliko druga strana nađe novog partnera. U većini situacija, to znači da ćete kao sex buddy, biti “otkačeni” a da toga niste ni svesni. A kad do toga dođe, mnoge negativne emocije poput povređene sujete, mogu isplivati na površinu.

Emocije mogu sve da uništite

Foto/ Freepik/ v.ivash

Verujemo mi da ćete na početku sve da dogovorite, najpre sami sa sobom pa onda i sa drugom stranom. Nema vezivanja. Nema emocija. Samo zabava. Čist seks. Mi smo samo drugari…

Da, da… Još kad bi sve u životu išlo onako kako planiramo.

Da, u nekim, doduše retkim situacijama, sve se zaista završi savršeno i niko nije povređen. Ali u većini slučajeva, emocije će se umešati i jedna strana (u srećnim okolnostima i obe), poželeće nešto više.

I šta tada? Koga kriviti? Emocije koje se prirodno javljaju kada mozak umisli da dodiri nisu samo dodiri već iza njih stoji nešto više, neko značenje, neko osećanje…
Na kraju možete završiti slomljenog srca i bez dojučerašnjeg prijatelja.

Izdaja?

Foto/ Freepik/ yanalya

Kao što smo već spomenuli u prethodnom delu, ukoliko se emocije umešaju (a šanse su ogromne da hoće) i dođe do toga da jedna strana poželi više, a druga strana ne, logično je da će se javiti i osećanje izdaje.

Jedan od “prijatelja” će se osećati izdano i izigrano i to od strane osobe za koju je verovala da tako nešto neće doživeti (ipak se dobro poznaju). Međutim, da li je opravdano ljutiti se na osobu koja ne želi ništa više od telesnog užitka, ako su se pravila znala pre stupanja u odnos?

Priznaćete da nije opravdano, ali ko to još može objasniti ljudskoj prirodi i srcu.

On ipak zna sve o vama (što nije uvek najbolja situacija)

Foto/ Freepik/ jcomp

Pre odnosa, verovatno ste bili fenomenalni drugari koji znaju sve jedno o drugom. Neka istraživanja su pokazala da se žene više otvaraju muškim prijateljima i obrnuto, te ne treba da čudi ako jedno o drugome znate i one intimnije tajne.

Može biti da vaš prijatelj tačno zna šta vam je smetalo u seksu sa bivšim ali i koje greške je pravila njegova ex devojka u krevetu. Sa jedne strane, to vas čini savršenim partnerima, ali sa druge strane, znate jedno o drugome i najveće slabosti.

Bitno je da imate na umu da sve što znate jedno o drugom, druga strana može u svakom trenutku da iskoristi protiv vas, samo ako mu ili joj stanete na žulj.

Više ništa neće biti isto

Foto/ Pixabay/ tumisu

Na samom kraju, bitno je da budete otvoreni i iskreni pre svega sami sa sobom. Nakon seksualnog čina, jednostavno ništa više neće biti isto. Pogotovo ako se umešaju emocije.

Tu osobu sada gledate drugim očima, možda ste i razočarani i najmanje vam je sada stalo da slušate o njegovim problemima i kako da osvoji neku devojku sa posla / faksa. Možda nakon nekog vremena uspete da vraite komunikaciju u normalni tok, ali imajte na umu da nikada neće biti isto.

U nekim slučajevima desi se situacija kao iz filma, osobe od prijateljstva preko čaršava stignu do velike ljubavi i bude to nešto najbolje što im se desilo. Međutim, ukoliko u početku definišete nešto kao kombinaciju i muškarac to prihvati, za njega će to biti skoro kao zapovest.

Nažalost, uvek razmišljajte o tome da muška vizija kombinacije i ženska ne mora biti sta.  Tako da, umesto što ćete ljubav i prijateljstvo mešati, bolje je da pronađete osobu sa kojom ćete imati i voditi ljubav, a najboljeg prijatelja…Njega držite po strani i neka bude samo to.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar