Osvežavajuće alkoholno piće po svačijoj meri: Sangrija je pravi izbor za vrele, letnje noći! (RECEPT)

Na vama je samo da izaberete da li ste za belo ili crveno vino

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Freepik

Pošto su male šanse da ćemo ovog leta do Španije, možda je bolje da onda vi dovedete Španiju kod vas! Kad nas je već pandemija sprečila da putujemo, onda barem možemo da uživamo u ukusima dalekih i željenih lokacija.

Sangrija je tradicionalno osvežavajuće piće koje korene vuče Španije i Portugalije. Pravi se sa vinom, crvenim ili belim i naseckanim voćem.

Za ljubitelje ovog pića, sangrija je odličan izbor jer je osvežavajuća i lako se pravi, a glava će vas boleti samo ako preterate, ali to je valjda tako sa svakim alkoholom.

Najčešće se dodaju pomorandže, jabuke i limunov sok. Ali u poslednje vreme, često se koriste i maline, jagode, smokve, trešnje, breskve, pa čak i lubenica, kivi i borovnice. Izbor je svakako na vama.

Sangriju možete “razvodniti” ili pojačati i oplemeniti ukus čašicom vodke, ruma, džina ili neke voćne rakije, sa obaveznim sokom od ceđene pomorandže ili limuna.

Zato ne čekajte jer je ovo idealan izbor za letnja druženja ali i kad nešto proslavljate!

Bela sangrija

Sastojci:

2 zelene jabuke
1 breskva ili nektarina
belo grožđe (grozd)
1 pomorandža
3 limuna
boca belog vina
200g šećera
čašica likera ili rakije od breskve ili vodka

Način pripreme:

Voće isecite na sitnije kocke a grožđice na pola i iscedite tri limuna. U posudu sipajte vino, dodajte šećer i sok od limuna kao i čašicu likera ili vodke pa tek na kraju iscekano voće.

Sve to dobro promešajte dok se sav šećer ne rastvori a potom ostavite u frižider na par sati da se dobro ohladiti i kako bi voće otpustilo aromu.

Poslužite sangriju dobro ohlađenu a po potrebi možete dodati i led i listiće nane kao i kriške pomorandže i limuna. Prema želji, sangriji možete dodati rum ili votku, pa čak i šampanjac.

Crvena sangrija

Sastojci:

boca crvenog vina
2 dl soka od limuna i pomarandže
šećer
kriške pomorandže i crvene jabuke
šaka bobičastog voća ili dodatnog voća po izboru
Čašica voćne rakije ili ruma

Priprema je ista kao sa belom sangrijom – sastojke iseckajte, pomešajte i dobro ohladite.

Dakle, osnovni sastojci sangrije su vino, seckano voće po izboru, cećena pomorandža i limun, liker i šećer, a svako prema sopstvenim željama može napraviti kombinaciju koja mu najviše odgovara.

Uživajte!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar