Suze fudbalske Srbije, ODLAZAK poslednjeg romantičara: Sahranjen legendarni Ilija Petković (FOTO)

Na Novom groblju u Beogradu danas je u 14 sati sahranjen legendarni srpski i jugoslovenski fudbaler i selektor nacionalnog tima Ilija Petković u Aleji zaslužnih građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/E-Stock/Miloš Rafailović

Od čuvenog “Petka” oprostilo se nekoliko stotina članova familije, prijatelja, poštovalaca, navijača OFK Beograda, kluba u kojem je proveo skoro celu karijeru i sa čijim šalom na kovčegu je sahranjen.

Opelo u kapeli, koja je bila previše tesna za sve koji su želeli da se oproste od Petkovića, počelo je oko 13.30 sati.

Legendarni fudbaler, fudbalski trener i selektor na večni počinak je spušten u istu grobnicu gde je sahranjen i njegov dugogodišnji prijatelj i nekadašnji saigrač iz OFK Beograda Dragoslav Šekularc.

Na Petkovom kovčegu je bilo samo jedno obeležje – šal OFK Beograda.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković, predsednik FK Partizan Milorad Vučelić, fudbalski menadžer i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nenad Jestrović, podpredsednik FSS Marko Pantelić došli su da upute poslednji pozdrav nekadašnjem selektoru Iliji Petkoviću.

Foto/E-Stock/Miloš Rafailović

Prethodno je održana komemoracija koja je bila upriličena u Sava centru gde su se mnogobrojni saradnici i brojni asovi našeg fudbala poslednji put poklonili istinskoj fudbalskoj legendi.

Foto/E-Stock/Miloš Rafailović

Prisustvo komemoraciji je bilo dozvoljeno maksimalno 200 ljudi koji su nosili zaštitne maske i poštovali propisanu distancu.

Foto/E-Stock/Miloš Rafailović

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezden Terzić zbog virusa korona nije prisustvovao ispraćaju na Novom groblju, ali jesu njegovi sinovi Nikša i Kostadin.

Foto/E-Stock/Miloš Rafailović

Oproštajni, vrlo emotivan govor, održao je Božidar Milenković, takođe legendarni fudbaler OFK Beograda.

Podsetimo, Bivši vezista OFK Beograda i francuskog Troa, zatim trener brojnih klubova i selektor naše reprezentacije preminuo je u subotu, 27. juna.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar