MESEČNI HOROSKOP

Šta nam zvezde donose u julu: Dinamičan mesec, savladavamo stare lekcije, ubrzano rešavamo probleme

Venera u Blizancima, Mars u Ovnu, Merkur u Raku i Saturn koji se ponovo vratio u Jarca, obećavaju nam vrlo živahne naredne četiri nedelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Fabian Sykes

OVAN

Posao
Ovo je mesec vaših planova i ciljeva zato nećete biti bez aktivnosti, daleko od toga. Ovo je letnji mesec u kome shvatate šta želite od sebe i drugih na poslovnom planu. Saturn se ponovo vratio u vaše polje posla u znak Jarca. Tako da je ovo period u kome se možete baviti zaostalim obavezama. Karijera je jako aktuelna jer želite da napredujete. Isto tako mnoge poslovne obaveze možete ponavljati ili jednu stvar raditi duplo. To je ono što vam ponekad može stvoriti blagu napetost.Iako vas Mars u vašem znaku tera na akciju a Saturn postavlja prepreke možete pobediti. Tako da će ovaj mesec biti obeležen akcijom i ograničenjem istovremeno. Obzirom na ostale aspekte vi možete preskočiti sve prepreke samo je u pitanju brzina. Imate snažnu volju da definišete kretanje sopstvene karijere jer osećate da je pravi trenutak za to. Međutim ipak morate sačekati jer će vam kraj jula doneti povoljne poslovne korake.
Ljubav
Na ljubavnom planu niste pasivni. Imate dosta planova i upisanih ciljeva. Napravili ste svoje prioritete i sada samo dodajete nove želje na listu. Zajednički dogovori sa partnerom i pravljenje dugoročnih planova jesu fokus u ovom periodu ispred vas. Ovaj letnji mesec unosi vam aktivnost na svim poljima kako na ljubavnom tako i na prijateljskom. Zato je puno druženja i lepih događaja kojima rado prisustvujete. Eklipsa koja se događa na osi Rak i Jarac 5. jula donosi vam definisanje zajedničkih planova i ciljeva. Ovaj astrološki događaj otvara vam novi put u emotivnim odnosima. Možete očekivati kristalno jasnu situaciju do kraja meseca.
Zdravlje
Povedite računa o zubima pa i samo ako je estetika u pitanju.

 

BIK

Posao
Kod vas je ovaj period veoma aktivan jer su planete aktivirale vaše polje komunikacije. Zato u ovom periodu možete očekivati mnogo više susreta komunikacije i poslovnih sastanaka nego inače.Obzirom da se u periodu jake unutrašnje energije neće vam nedostajati novih ideja za poslovne aktivnosti. Puni ste ideja i planova. Međutim bilo bi dobro da sve ideje ne iznosite u javnost dok ih potpuno ne razradite. Veoma dobro i jasno razmišljate i vaše ideje i motivacija mogu vas odvesti na pravi put. Nije uobičajeno za vas da radite više poslova odjednom ali u ovom mesecu upravo to će biti slučaj. Iskoristite svoje inspiracije i motivacije da napredujete u poslu. Svakako je ovo period u kome idete brže od drugih.
Ljubav
Na ljubavnom polju čekaju vas povremene nesuglasice sa partnerom. To je zato što ste se vi promenili. Sada želite drugačiji dinamizam u emotivnim odnosima jer vas to uvodi u novu fazu. Definitvno se menjate i dalje i želite jedan novi odnos, ne samo sa emotivnim partnerom nego i sa prijateljima. Vaše promene su vidljive spolja i niko vas više ne prepoznaje. Ovo ste novi vi i u tome vam pomaže eklipsa koja se događa u Raku 5. jula. Krajem perioda budite spremni na kompromise da bi obnovili i osvežili vaše partnerske odnose.
Zdravlje
Obratite pažnju na način ishrane.

BLIZANCI

Posao
Dragi Blizanci, vi ste u usponu i energetski, ali i profesionalno. Jedna od negativnih stvari je vaše nestrpljenje. Planirate bezbrioj aktivnosti na poslovnom polju. Imate podršku moćnih ljudi, pa čak i u finasiranju vaših projekata i zamisli. Imate snažn volju i znanje, ali i prepreke. Ovo je period u kome idete napred ali ne brzinom kojom vi želite, zato sami sebi nabijate pritisak u glavi. Potrebno je strpljenje da bi mogli da date od sebe sve ono što ste davno zacrtali. Neka vas ne zbunjuju kočnice koje vam donose retrogradni Saturn i Pluton, jer su to lekcije kroz koje morate proći. Ciljevi i ulozi su veliki i zato je i prepreka visoka. Imate dobar zalet i ne menjajte planove. Finasije možete početi da stabilizujete polako. Obratite veliku pažnju na projekte u koje ulažete novac jer vas oni vode direktno na vrh. Nisu nemogući i manji gubici koji mogu da vam, ali samo trenutno, oduzmu snagu i volju.
Ljubav
Blizanci koji su u braku ili dugoj vezi mogu očekivati odličnu saradnju sa emotivnim partnerom. Razumevanje i zajednički provod je veoma izvestan. Spremni ste da se posvetite i partnerovim potrebama jer vam je ljubav potrebna svakog dana. Međutim, imaćete previše poslovnih obaveza, pa može doći do kratkotrajnog neslaganja. Nemojte zapostavljati partnera i porodicu jer imate zajedničke dobre planove kada su finasije u pitanju. Blizanci koji su slobodni mogu očekivati da uđu u vezu sa mlađom osobom koju upoznaju preko zajedničkih prijatelja. To može biti jedna veoma zanimljiva Lavica.
Zdravlje
Povedite računa o redovnoj ishrani.

RAK

Posao
Rakovi u ovom periodu mogu očekivati mnogo bolje poslovne rezultate. Saradnju koju je već trebalo da ostvarite, sada je vreme da se i dogodi. Pred vama su dogovori, ugovori i napredak na poslovnom polju. Potpuno ste se probudili i sada vas jure poslovne obaveze. Tako će mnogi pripadnici znaka Raka moći da naprave pomak u karijeri ili u poslu na kojem trenutno rade. Aktivni ste celog meseca jula i od odmora koji ste planirali za sada nema ništa. Nemojte se plašiti od odgovornosti koju možete dobiti na poslovnom polju. Pa čak ako je to i liderska pozicija. Krajem perioda možete imati problem na javnom poslu ili u javnosti i na sudu. Neke zaostale obaveze morate rešiti u ovom periodu. Nezaposleni Rakovi mogu iznenada dobiti posao.
Ljubav
Previše obaveza kojima ste okupirani mogu napraviti problem u emotivnim odnosima. Povedite računa o partneru i nemojte zapostaviti ljubavni život. U ovom letnjem mesecu možete očekivati dobru saradnju sa povremenim nesporazumima koje brzo rešavate. Zajednički planovi mogu početi da se ostvaruju pa vam predstoji odličan provod. Puteve koje ste planirali ili vikende, mogu doprineti boljem razumevanju i stabilizaciji vašeg ljubavnog odnosa. Slobodni Rakovi su emotivno nesigurni, mogu poželeti da se vrate u staru vezu. Možda je bolje da sačekate novu priliku koja vam dolazi u susret.
Zdravlje
Povedite računa o zubima.

LAV

Posao
Poslovno polje početkom meseca neće biti baš onakvo kakvo ste očekivali. Prepreke i objektivne okolnosti otežavaju vaše poslovne planove. Međutim, nema razloga za brigu jer imate dobru ideju koju možete ostvariti krajem jula. Kada je u pitanju podrška poslovnih prijatelja ili partnera ona će izostati kada su finasije u pitanju. Možete dobiti zlatan savet koji vam pomaže u poslovnim aktivnostima. Poslušajte savete iskusnijih, nećete se pokajati. Vodite računa o komunikaciji sa poslovnim saradnicima jer vam to može otežati planove. Čuvajte svoje poslovne ideje da vam neko drugi ne preuzme radno mesto.
Ljubav
Veoma ste okupirani sobom, svojim položajem i poslom. To vas dovodi u nezgodnu situaciju sa partnerom. Zanemarujete dogovor i bitne porodične stvari. Zato možete očekivati sukobe i nesporazume sa partnerom. Pokušajte da spustite loptu i da saslušate potrebe partnera. Lavovi koji su u dvojnim vezama mogu biti otkriveni, pa im kraj perioda može doneti veliku količinu nervoze i napetosti. Potrebno je da ne prokockate nečije poverenje jer ga teško možete ponovo uspostaviti. Slobodni Lavovi mogu imatai fatalan susret sa Vodolijom.
Zdravlje
Napetost i nervoza.

DEVICA

Posao
Kod vas je sve krenulo uzlaznom putanjom. Poslovi se nižu jedan za drugim. Dogovori i ugovori se realizuju i sada je vreme da ne posustajete. Motivisani ste i kreativni pa se to jasno odražava na poslovno polje. Međutim, saradnja sa poslovnim saradnicima može imati nesuglasice oko finansija. Možete uz dobru komunikaciju napraviti dobar dogovor. To je potrebno da bi izbegli prepreke u poslovnoj sferi. Finasije se polako stabilizuju. Krajem perioda možete obnoviti saradnju sa osobom koja će vam biti od velike pomoći. Uđite u poslovnu saradnju, ali sa jasnim stavom.
Ljubav
Spremni ste da izađete u susret svim partnerovim zahtevima. Zajednički planirate letovanje na nekoj lepoj planini. Niste sigurni koliko će ova divna razmena da traje, zato imate mali otklon i ne pokazujete sva osećanja. Potrebno je da budete iskreni i otvoreni u komunikaciji. Ponekad nisu dovoljna samo dela, važne su i reči ili pažnja. Slobodne Device mogu ući u emotivnu vezu sa magičnom Škorpijom.
Zdravlje
Povedite računa o krvnom pritisku.

VAGA

Posao
Početak ovog letnjeg meseca obeležen je veoma nepovoljnim okolnostima. Međutim, vi ste napokon odlučili da krenete u akciju koju dugo odlažete. Nesigurni ste i dalje, ali ste sigurno na pravom putu. Poslovna partnerstva kao i javni posao veoma su naglašeni u ovom periodu. To ne znači da će biti sve lako i sjajno, ali može biti dugoročno. U julu možete imati problem u komunikaciji sa saradnicima, jer ne možete da zadržite svoje mišljenje za sebe. Ponekad je pametnije da prećutite jer istina malo koga zanima. Ne možete ispraviti krive predrasude. Ipak, u finasijama možete očekivati manji pomak uz veliki trud i rad. Nagrade neće izostati. Krajem perioda pokušajte da ne ulazite u sukobe sa prijateljima i poslovnim saradnicima, ne možete pobediti.
Ljubav
Ovog meseca vaše strpljenje je na velikom testu. Napeta situacija se ne smiruje kada su partnerski odnosi u pitanju. Nesporazumi i slaba komunikacija uzrok su vaših sukoba. Potrebno je da upotrebite svoje veštine diplomatije i da nekako od polovine perioda smanjite tenziju. Nije potrebno da budete tvrdoglavi već mudri. S obzirom da je i Venera u Blizancima, do početka avgusta iskoristite ovaj period za više druženja i izlazaka.To vam može pomoći da se stabilizujete u emotivnim odnosima i prevaziđete trenutnu krizu. Kada su slobodne Vage u pitanju ovaj period donosi mogućnost ulaska u vezu sa osobom koja može probuditi uspavane leptiriće u stomaku.
Zdravlje
Možete imati problem sa varenjem.

ŠKORPIJA

Posao
Kod vas se već sve odvija na poslovnom polju velikom brzinom. Vi ste inspirisani i puni novih ideja kada je poslovno polje u pitanju. Ne planirajte odmor tokom ovog perioda jer od toga nema ništa. Kod vas se posao zaleteo toliko, da već na samom početku meseca ne znate gde vam je glava. Odličan period za saradnju sa inostranim poslovnim partnerima. Nagrade i finasijski dobitak neće izostati. Svakako je puno truda i rada ispred vas. Krajem period možete imati prepreke na poslovnom planu koje rešavate u hodu. Osoba koja će vam dati dobre savete je iskusnija od vas i možete usvojiti barem jedan koristan savet od nje. Jul je izuzetno kreativan period u kome možete napraviti značajan pomak na svom poslovnom polju.
Ljubav
Slobodni pripadnici Škorpije mogu ući u emotivnu vezu sa osobom koju ne poznaju od ranije. To može biti jedan Jarac ili Bik. Povedite računa da ne izgubite tlo pod nogama. Budite realni i ne preterujte sa idealizaciom partnera. To je moguće da se dogodi i vama, koji sve duboko proveravate. Škorpije koje su u braku ili dugoj vezi mogu očekivati stabilniji period sa emotivnim partnerom. Povremene nesuglasice se mogu brzo rešiti. Ovaj letnji mesec iskoristite da se posvetite porodici i deci.
Zdravlje
Povremen tegobe sa varenjem i želudačnom kiselinom.

STRELAC

Posao
Ovaj mesec je veoma zahtevan za vas jer imate mnogo obaveza. Poslovi se nižu jedan za drugim, a vremena je sve manje. Potrebno je da se bolje organizujete. Niste zadovoljni sa prihodima ali to ne znači da je potrebno da uđete u rizične i nestabilne poslove. Potrebno je da radite i ulažete u poznate poslove, u kojima je vaša veština već postala rutina. Ceo mesec pokušavate da stabilizujete finasije jer se bojite nesigurnosti sopstvenog posla. Imate mogućnost manjeg honorarnog posla koji vam može doneti neizmerno zadovoljstvo i radost.
Ljubav
S obzirom da su vam smanjene finasijske mogućnosti, možete imati probleme i sa partnerom. Najviše neslaganja i nerazumevanja biće oko finasija. Potrebno je da se izbalansirate i ne ulazite u sukobe u kojima nema pobednika. Smanjite trenutna očekivanja da bi mogli lakše da funkcionišete na svakodnevnom nivou. Slobodni pripadnici znaka Strelca mogu ući u emotivnu vezu sa jednim Blizancem koji im popravlja raspoloženje.
Zdravlje
Pod stresom ste i to se odražava na vaše opšte stanje.

JARAC

Posao
Saturn se 2. jula vraća u vaš znak i donosi vam lekcije koje niste savladali. Tako se na poslu mogu ponovo događati situacije koje niste prevazišli u martu. Slaba ili loša komunikacija sa poslovnim saradnicima uvodi vas u nervozu i nezadovoljstvo. Ako ste započeli novi posao potrebno je da se bavite administracijom jer ste nešto propustili. Ipak krajem periodu uz veliki trud i prepreke uspešno prevazilazite trenutne teškoće kada je poslovni segment u pitanju.
Ljubav
Okrenuti ste prošlosti i zato lako možete ući u vezu sa bivšim partnerom. Koliko je to dobra opcija za vas, prosudite sami. Međutim važno je da bolje komunicirate da bi se razumeli sa partnerom. Potrebmo je da mu kažete svoje planove i ciljeve i da se nađete na pola puta. Nemojte biti decidni u svojim stavovima. Jarčevi koji su u braku ili dugoj vezi potrebno je da otvorenije pokazuju emocije da bi mogli da uživaju u razmeni ljubavi.
Zdravlje
Povedite računa o kičmi.

VODOLIJA

Posao
Ovaj period obećava mnoštvo intezivnih događaja na poslovnom planu. Vi ste se ubrzali i sami sebe iznenađujete odakle vam toliko snage i energije. Tu snagu pronalazite u novim izazovima koji vas stalno guraju napred. Na poslovnom planu jako ste motivisani i imate bezbroj ideja u glavi. Neke možete ostvariti. Krajem meseca jula možete očekivati nesporazume sa nadređenima kada su u pitanju poslovni projekti koje zastupate. Potreban je kompromis oko stavova ali ne i oko ideja. Finasijski se zadovoljni i ne razmišljate koliko i gde trošite. Krajem perioda vodite računa o poslovnim saradnicima koji bi voleli da vam “vide leđa”. Čuvajte se spletki i ogovaranja.
Ljubav
Magnetični i privlačni, izazivate veliku pažnju kod suprotnog pola. Vraćaju se stare ljubavi, dolaze nove. Vi se odjednom nalazite u fokusu emotivnih događaja. Ovog letnjeg meseca svaki dan će vam biti ispunjen sa druženjem i socijalnim kontaktima. Ako ste u braku možete očekivati skladne i romantične dane sa emotivnim partnerom. Jednostavno imaćete iste ciljeve i planove koje želite zajedničkim snagama da ostvarite.
Zdravlje
Trpite veliki pritisak.

RIBE

Posao
Ovo je period jakog naboja kreativnih sposobnosti koje prosto izbijaju iz vas. U toku ovog toplog meseca niste naročito raspoloženi za saradnju sa poslovnim saradnicima. Međutim, to neće promeniti vaše kreativne sposobnosti na poslovnom polju. Jako ste motivisani i imate dobru inspiraciju za kreativan rad. Nadređeni će to prepoznati i možete dobiti honorarni ili dodatni posao koji vam uvećava prihode. Krajem meseca moguće su prepreke na poslovnom polju samo zato što sve radite sami. Poslovni saradnici žele da podele vaše uspehe sa vama. Budite manje tvrdoglavi i dozvolite da vam pomognu oni koji imaju iste veštine kao i vi.
Ljubav
Tranzit Venere kroz Blizance može vam pomoći da se lakše zbližite sa porodicom i prijateljima. Neke prijatelje koje dugo niste videli, ulaze vam ponovo u život. To vas vraća u prošlost ali vam donosi i opuštenu energiju i osećaj pripadnosti. Mnogo druženja i zabave je ispred vas, nećete se provoditi samo na jednom mestu. Otvoren vam je kraći put tokom jula, pa iskoristite to kratko vreme da se malo opustite i odmorite. Slobodni pripadnici znaka Ribe mogu biti u dilemi da li da se vrate u staru vezu. Odluka je samo vaša.
Zdravlje
Bez većih tegoba.

Piše astrolog Vesna Trajković



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar