“Bez maski i distance moglo bi da bude i do 100.000 obolelih Amerikanaca dnevno”

Fauči kaže da su stručnjaci koji se bave razvojem vakcine "umereno optimistični" kada je u pitanju njena efikasnost

Foto: Youtube printscreen

Vodeći američki ekspert za zarazne bolesti, doktor Entoni Fauči, upozorio je da bi dnevni rast novih slučajeva koronavirusa u SAD, trenutno oko 40.000, mogao da dostigne 100.000, ako ljudi ne budu ponovo poštovali smernice za socijalno distanciranje i nosili maske.

“Jasno je da trenutno ne kontrolišemo stvari. Veoma sam zabrinut zato što bi moglo da se znatno pogorša”, rekao je Fauči tokom svedočenja u Senatu.

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti takođe je naveo da SAD ne mogu da računaju na dostupnost bezbedne i efikasne vakcine za kovid- 19 i pozvao Amerikance da se zajedno bore protiv virusa koji se naglo širi u velikim delovima zemlje, prenosi Glas Amerike.

Fauči je pred američkim Kongresom rekao da su stručnjaci koji se bave razvojem vakcine “umereno optimistični” kada je u pitanju njena efikasnost.

“Izuzetno je važno da imamo bezbednu i efikasnu vakcinu dostupnu svima u ovoj zemlji”, rekao je Fauči tokom svedočenja pred senatskim odborom, ali je dodao da nema garancija da će se to dogoditi.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar