Oštro protiv Nestorovića: Doktorka Darija nikad ODSEČNIJA u svom stavu

Nestorović je prethodno izjavio da je sada pravo vreme da se svi zarazimo

Foto: Printscreen/Danilo Krša

Prašina se još nije slegla nakon nove kontroverzne izjave doktora Branimira Nestorovića da je sada vreme da se zarazimo i steknemo kolektivni imunitet, a već smo od drugog člana Kriznog štaba čuli sasvim oprečan stav – ne treba da se uzdamo u kolekitvni imunitet.

Naime, doktorka Kisić Tepavčević rekla je da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava.

Dr Kisić, komentarišući studiju stručnjaka sa Medicinskog fakulteta prema kojoj 6,4 odsto građana ima imunitet, rekla da je reč o “realnim podacima”.

“To su rezultati pilot istraživanja stručnjaka sa Medicinskog fakulteta, da li je to mnogo ili malo… To je onako kako jeste. Svi bi voleli da je to 100 odsto, ali to su realni podaci. Svakim novim danom, gledajući brojeve obolelih mi prirodno stičemo taj imunitet, pri čemu napominjem da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već treba da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava”, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Njen kolega iz Kriznog štaba prethodno je izjavio da “ako treba da se razbolite, najbolje je sad da se razbolite, kada je virus relativno slab”, kao i da je “na kraju balade, čak i da jeste umrlo 600 ljudi, to je dobar rezultat”.

Dr Kisić Tepevčević je izjavila još i da je koronavirus nije jedini koji je sada prisutan, iako je “svima nama teško da sad razmišljamo o bilo kojoj drugoj infekciji sem korone”.

“Imamo još uvek i grip, to nije neobično jer imamo sporadične slučajeve gripa svakog leta. Tu su i druga različita oboljenja koja se inače javljaju, to je uvek uticalo na nas da se svi osluškujemo i pratimo respiratorne tegobe”, kazala je ona.

Nestorović opet šokira: “I 600 mrtvih je dobar rezultat, ako treba da se razbolite, najbolje je SAD”!

Izvor: Blic

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (6)

Ostavi komentar

 1. Hoce li doktor Nestorovic da da primer svima nama? Neka se malo proseta po bolnicama umesto sto ne izlazi iz TV studija pa nek onda prica porodicama preminulih kako je virus oslabio.

  Odgovori
 2. Ovaj lik je skroz prolupao!
  Mislim, bilo bi super da se ON ZARAZI PA DA NAM POSLE PRICA KAKO JE BILO.
  Osim toga, ako zaglavi respirator, bar neko vreme nece moci okolo da prica nebuloze!

  Odgovori
  • Pa nek te onda on leči ako ne daj Bože stigneš do respiratora. Ili tvoje najbliže koje zaraziš. A nažalost, to je jedna od opcija posle zaražavanja.

   Odgovori
  • onda idi sto pre u novi pazr ili beograd ili daj oglas u novinama trazim obolelog od korone da se zarazim ili pitaj mene ja cu ti naci nekog znam ljude

   Odgovori

Ostavite komentar