Majci pretio SRPOM, legao na ŠINE: Robijaš koji se obesio u toaletu i ranije pokušavao samoubistvo

Osoblje zatvora pokušalo je da mu pomogne, ali nije mu bilo spasa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/TryJimmy

Endre Greguš (41) iz Sente, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog porodičnog nasilja, izvršio je samoubistvo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Kako saznaje Kurir, sumnja se da se osuđenik obesio u toaletu u noći između utorka i srede.

“Telo je pronađeno oko tri sata ujutru u WC-u zatvorske bolnice. Osoblje zatvora pokušalo je da mu pomogne, ali nažalost, njemu nije bilo spasa, već je bio preminuo kada je zatečen kako visi” kaže izvor lista i dodaje.

“Greguš je na izdržavanje zatvorske kazne bio upućen u julu prošle godine. Njega je Osnovni sud u Senti osudio na 13 meseci zatvora zbog nasilja nad majkom, a izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkohola”, objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima, pokojni Greguš je majku napao nogicom od stola i srpom.

“Endre je bio preke naravi i voleo je da popije. Tražio je od majke novac za alkohol, a kada je ona odbila da mu udovolji i da mu da pare, on je pobesneo i razbio je sto u bašti nogom od stola. Potom je dograbio srp i njime pretio nesrećnoj ženi”, kaže sagovornik.

Kako kažu poznanici preminulog, nije bila tajna da je on bio zavistan od alkohola i da je zbog tog poroka imao dosta neprilika.

“Usled te loše navike počeo je da maltretira majku. Navodno je i pre ovoga nasrtao na nju i to uglavnom zbog pića”, kaže poznanik.

Legao pod voz

Prema njegovim rečima, Endre je ranije nekoliko puta pokušao sebi da oduzme život, ali bi nekako uvek uspevao da se preživi.

“Svi ti pokušaju samoubistva desili su se dok je još bio na slobodi. Jednom je čak bio legao na šine, hteo je da ga pregazi voz, ali su ga spasli u poslednjem trenutku. Očeglidno je da mu više nije bilo do života i na kraju je uspeo da ostvari svoju nameru”, kaže prijatelj.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno je da se u Specijalnoj zatvorskoj bolnici ubio osuđenik.

“On je izvršio suicid vešanjem u kupatilu sobe u kojoj je bio smešten. Uprava bolnice je obavestila sud i policiju, koja je obavila uviđaj”, rečeno je u Upravi.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar