SNS ubedljiv i u Užicu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Arilju, Priboju…

Srpska napredna stranka i koalicija na parlamentarnim izborima ostvarila je u Užicu 56 odsto glasova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SNS

U izbornom štabu SNS-a navode da je ova koalicija na lokalnim izborima u Užicu osvojila 54,71 odsto tako da ima većinu od ukupno 67 odborničkih mandata u Skupštini grada.

Srpska napredna stranka i koalicija na parlamentarnim izborima ostvarila je u Užicu 56 odsto glasova.

Prema nezvaničnim rezultatima posle liste “Aleksandar Vučić-za našu decu” na lokalnim izborima oko 25 odsto glasova u Užicu osvojila je Zdrava Srbija ,a 12 odsto koalicija SPS, Jedinstvena Srbija.

Vukoje Radovanović, predsednik GIK Kragujevac rekao je sinoć da je do sada obrađeno 38 od ukupno 168 biračkih mesta u Šumadiji i da je SNS dobio “četrdeset i nešto procenata”, a drugi je Veroljub Verko Stevanović “Svi na ovu stranu”.

Treći je, kaže, SPS – JS i, kako navodi, jedno prijatno iznenađenje – lista “300 Kragujevčana”, mladi momci i “osveženje za Kragujevac.”

Izlaznost na lokalu bila je, kaže, oko 53 odsto.

Iz izbornog Štaba SNS-a u Ivanjici, saopšteni su preliminarni rezultati.

U Ivanjici je izašlo oko 13 600 birača. Prema njihovim podacima SNS je na parlamentarnim je osvojio 59%, a na lokalnim 54%.

“Zadovoljni smo sa izlaznošću, na izbore je izašlo oko 50 odsto birača i to je izuzetna stvar za Priboj”, rekao je Lazar Rvović, prvi na listi Aleksandar Vučić – Ivica Dačić, za našu decu.

Prema nezvaničnim podacima izbornog štaba SNS u Arilju, od 33 odbornička mesta u skupštini opštine najviše mandata osvojila je lista “Aleksandar Vučić – za našu decu“ – 16, sledi “Milan Stamatović – Zdrava Srbija za Zdravo Arilje” sa četiri osvojena mandata. Četiri mandata osvojila je i lista “SNP – Dragiša Terzić i SDPS- Radan Marjanović”. Po dva mandata osvojio je POKS, SPS i “Aleksandar Šapić – Pobeda za Arilje”, dok je jedan mandat pripao Grupi građana “Omladinski pokert Arilja – Diskretni heroji”, dok se za prelazak cenzusa bore preostale liste.

Prema nezvaničnim rezultatima u Gornjem Milanovcu SNS imaće 28 od 49 odbornika, to znači da će moći sam da formira vlast. Druga po snazi je Grupa građana sa 15 mandata, a treća SPS sa 6 mandata.

Srpska napredna stranka osvojila je 66 odsto glasova u Čačku na lokalnim , a 63 odsto na republičkim izborima. Prvi na listi okupljenoj oko SNS, Milun Todorović naglasio je da je ovo veliki dan za demokratiju Čačka.

Vučić: “Osvojili smo DVA MILIONA glasova” (VIDEO)



Izvor: Tanjug, RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar