Konroverzni pukovnik tvrdi: Opasniji sam od korone, za jednu noć sam pobio 3.000 vojnika (VIDEO)

Pukovnik Karuna Aman borio se 20 godina sa "Tigrovima Tamil Elama"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube printscreen/ AP Archive

Bivši ministar Šri Lanke Vinaiagamorti Muralitharan, poznatiji kao “pukovnik Karuna Aman”, “pohvalio se” da je “opasniji od korone”.

“Predsedavajući tela lokalne samouprave u Karthivu rekao je da sam opasniji od koronavirusa. To je tačno. Kada sam bio pripadnik LTTE-a (oslobodilačke paravojske), ubio sam oko 2.000 do 3.000 pripadnika vojske Šri Lanke u jednoj noći u regiji Prelazu slonova. Ubio sam ih više u Kilinočiju. To je sigurno veći broj od broja života koji je koronavirus uzeo u Šri Lanki”, rekao je juče obraćajući se skupu u Navadinveli, u Ampari.

Tom priliko je potvrdio da mu je premijerka Mahinda Rajapaksa uputila poziv da se pridruži parlamentu sa Nacionalne liste. Međutim, dodao je da je poziv odbio jer će biti izabran u parlament sa narodnim mandatom.

Pukovnik Karuna Aman borio se 20 godina sa “Tigrovima Tamil Elama”, separatističkom paravojskom iz severoistočnog dela Šri Lanke. Uspeli su da započnu građanski rat, i dok su se predstavljali kao borci za slobodu i prava, upoređujući se sa Če Gevarom, zbog velikog broja zločina i počinjenih masakra za veći deo sveta su predstavljali terorističku organizaciju.

Nakon okončanja sukoba, pukovnik Aman je počeo da se bavi politikom i 2008. godine je postao ministar za nacionalnu integraciju, a od 2009. godine je potpredsednik Slobodarske partije.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar