Ovo je ZNAK da sagovornik ima loše mišljenje o vama: Obratite pažnju na njegove RUKE!

Ovaj vid izražavanja neretko može da otkrije mnogo više od verbalnog saopštavanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Govor tela je ponekad sredstvo koje se često koristi u komunikaciji i mnogo više nam govori od samih reči. Jezik tela predstavlja način na koji ljudi i životinje prenose informacije svesnim ili nesvesnim gestovima, telesnim pokretima ili izrazima lica.

Za govor tela može se  slobodno reći da jeste ogledalo vašeg stvarnog raspoloženja, nezavisno o čemu pričate i od načina na koji saopštavate nešto.

Govor tela je nešto što ne treba zanemarivati u svakodnevnom životu. On vam govori mnogo o sagovorniku preko puta vas, ko je zapravo on, kakav je i šta želi da postigne kroz komunikaciju sa vama.

O drugima možemo mnogo toga da zaključimo ako posmatramo šta rade rukama.

Kada slušalac, na primer, tokom razgovora odjednom počne da koristi ruku kao da podupire glavu, znači da mu je dosadno.

Foto/Pixabay.com

Lupkanje prstima po stolu ili drmusanje stopala su jasni znaci nervoze ili nestrpljenja, a  ono je veće što su pokreti brži.

Kada osoba nekog procenjuje ili je prosto vrlo zainteresovana za govornika, ona tokom razgovora drži zatvorenu šaku na licu, uz kažiprst usmeren prema gore. Ukoliko mu je kažiprst usmeren prema gore, a palac pridržava bradu, znači da ima negativno mišljenje o govorniku ili temi.

Foto/Pixabay.com

Kad primetite da osoba gladi bradu, znači da u tom momentu donosi odluku, a da li će biti pozitivna ili negativna zavisi od kombinacije gestova koji je prate. Ako, recimo, istovremeno sedi prekrštenih nogu, onda je odgovor sagovorniku “ne”.

Ako neko počne da se lupka po glavi tokom razgovora, znači da je nešto zaboravio. Ukoliko se pritom udara po čelu, znači da nije zabrinut zbog toga, a ako se lupi po potiljku, govori da mu je žao zbog toga.

Foto/Pixabay.com

Trljanje oka je gest pokušaja mozga da zaustavi obmanu, sumnju ili laž ili da spreči pogled u oči osobe koju lažemo.

Povlačenje okovratnika se takođe dovodi u vezu sa laganjem, jer laži uzrokuju osećaj peckanja na osetljivom delu kože, pa čovek počne nesvesno da se trlja ili češka da bi otklonio taj osećaj.

Foto/Pixabay.com

Savet za devojke koje razgovaraju sa momkom koji im se dopada: ukoliko primetite da se momku rašire zenice dok pokušava da vam saopšti neki kompliment, to predstavlja dobar znak da mu se istinski dopadate.

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli u otkrivanju tajni govora tela. Na vama je da idalje istražujete i saznate istinu ko su oni koji sede preko puta vas i koju poruku žele da vam pošalju.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar