Upoznajte Fiat 500 La Prima: Treća generacija legende na električni pogon (VIDEO)

Novi model je dobio veliki panoramski krov, kao i tri ekskluzivne boje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FIAT

Iako je u današnje vreme prava retkost da automobil, manje-više, u neizmenjenoj originalnoj formi na tržištu živi duže od 8-10 godina, očigledno da su u Fiatu pronašli “eliksir mladosti”, budući da je model 500 već uveliko “zagazio” u 13. godinu.

No, i pored svih “kozmetičkih tretmana”, došlo je vreme da se model temeljnije “osveži”, te je početkom proleća prikazana nova generacija, ako se tako može nazvati, koja će biti isključivo pokretana električnom energijom, a direktan je naslednik modela 500e.

Nakon novog Fiat 500 u “kabriolet” izdanju, sada je kupcima predstavljena i hardtop verzija iz tzv. Launch Edition porodice, koja nosi naziv La Prima, dok će nešto slabije opremljene verzije uslediti kasnije.

Pod haubom 118 KS

Umesto platnenog krova koji se “sklapa”, odnosno svlači do zadnjeg stakla kod kabriolet verzije, hardtop La Prima je dobio veliki panoramski krov, kao i tri ekskluzivne boje u kojima je dostupan – Mineral Grey siva, Ocean Green zelena i Celestial Blue plava.

U odnosu na 500e, La Prima je, zahvaljujući novoj platformi, duži i širi za 60 milimetara, a povećano je i međuosovinsko rastojanje za 20 mm. Vizuelno, nekih većih izmena nema i na prvi pogled, laiku će biti teško da uoči razliku između “starog” i “novog” FIAT-a 500.

Za pogon se koristi elektromotor koji oslobađa 118 konjskih snaga, a energijom se napaja iz litijum-jonskih baterija, kapaciteta 42 kWh. To mu obezbeđuje autonomiju od oko 320 kilometara, mereno po WLTP ciklusu. Ubrzanje do 100 km/h iznosi solidnih devet sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 150 km/h.

Novi 500 La Prima je opremljen UConnect 5 infotejnment sistemom, u okviru kojeg dolazi displej dijagonale 10,25 inča, osetljiv na dodir, a sistem poseduje integrisan Apple CarPlay, uz mogućnost integracije i Android Auto softvera.

Na kraju, dolazimo i do cene vozila, koja za La Prima verziju iznosi 34.900 evra.



Izvor: TopSpeed.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar