Aca Petrović otkrio TAJNU: Pogledajte šta je pronašao u Draženovom novčaniku posle nesreće!

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš i hrvatski trener prisetio se jednog od najtežih dana u njegovom životu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia.rs

Poznati hrvatski košarkaški stručnjak, Aleksandar “Aco” Petrović, koji se trenutno nalazi na klupi reprezentacije Brazila dao je intervju za hrvatski “Večernji list”.

Osvrnućemo se na deo razgovora kada je Petrović pričao o svom bratu, legendarnom košarkašu Draženu Petroviću.

Hrvatski trener je prvo komentarisao ugovor koji je imao njegov brat u Realu, i njegov prvi angažman u NBA ligi.

“Dražen je za tri godine u Realu trebao dobiti milion dolara, a na kraju je bio samo jednu sezonu otišavši u NBA ligu. Nažalost, on nije bio takve sreće kao Divac da završi u Lejkersima ili pak Kukoč kojeg su draftovali Bulsi. Dražen je draftovan od Portlanda koji je tada u Dreksleru i Porteru imao najbolji bekovski par u ligi”, prisetio se Aco.

Svi znamo da je tada Dražen nezadovoljan statusom u Portlandu tražio trejd.

“Ti američki treneri u to vreme naprosto nisu verovali nikome ko ne dolazi iz Amerike. Kada je kap prelila čašu, preko svog agenta zatražio je trejd u Netse. E tu je pak imao sreće jer su ga hteli i glavni menadžer Vilis Rid i trener Bil Fič. A pre toga mu nije bilo lako, pogotovo kada su mu operisana leđa pa sam i ja tada bio kod njega”, kaže Petrović.

Ipak, očekivalo se da Dražen na kraju napusti Netse i pojača drugu NBA ekipu ili da se vrati u Evropu, nažalost do toga nikada nije došlo.

“Dražen je u svojoj rekordnoj NBA utakmici u Hjustonu postigao 44 poena i Rudi (Tomjanovič) je bio svestan šta Dražen može da mu donese. Uostalom, nakon nesreće, ja sam u Draženovom novčaniku pronašao papirić na kojem su pisala imena četiri kluba: Niksi, Netsi, Roketsi i Panatinaikos”, otkriva hrvatski stručnjak.

Na našu, i žalost njegove porodice i svih ljubitelja košarke nikada nismo saznali šta bi bila njegova konačna odluka.



Izvor: Objektiv.rs, Večernji list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar