Jugonostalgija na Vračaru: Filmovi, izložbe i arhitektura u Božidarcu (VIDEO)

Iz "Božidarca" poručuju da ideja za organizaciju događaja dolazi iz činjenice da Jugoslavija jeste mesto u kome su se dogodili ratovi, ali zaboravlja na sve dobro što je izašlo odatle

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Centar za kulturu “Božidarac” organizuje dvodnevni vremeplov u subotu i nedelju, 6. i 7. juna, posvećen državi u kojoj smo živeli kroz filmove, dokumentarnu fotografiju i predavanje u dvorištu ustanove.

Vikend Jugoslavije na Vračaru biće otvoren dokumentarnom izložbom u subotu u 19h u dvorištu “Božidarca” gde će sugrađani moći kroz fotografiju, postere i druga vizualna svedočenja da se podsete na pojedine od važnih događaja iz tog perioda.

Nakon izložbe, posetioci će moći da se smeste i uživaju u bioskopu na otvorenom i kultnom filmu “Dečko koji obećava”.

U svet jugoslovenskog filma uvešće ih filmski reditelj i urednik dramskog programa RTS-a Marko Novaković.

U toku drugog dana biće organizovano predavanje na temu brutalističke arhitekture, ali i jugoslovenskog društvenog života.

Publika će zatim imati priliku da se podseti na film “Tito i ja” i priču o desetogodišnjaku koji, kao i sva deca u Jugoslaviji 1950-ih godina, teško može da zamisli bilo koji deo svog života bez velikog vođe nacije – maršala Tita.

Iz “Božidarca” poručuju da ideja za organizaciju događaja dolazi iz činjenice da Jugoslavija jeste mesto u kome su se dogodili ratovi, ali zaboravlja na sve dobro što je izašlo odatle.

Ulaz na sve programske aktivnosti je besplatan, a u slučaju kiše program će se realizovati u velikoj sali “Božidarca”.

Program podržava Gradska opština Vračar, a sprovodi se u saradnji sa udruženjem “Klaster in”.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar