Da li znate šta je UNIŠTENI ORGAZAM? Dovedite ga na korak do vrhunca, a onda…

Obavezno dogovorite sigurnosnu reč

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/StockSnap

Seks je izuzetno bitan deo odnosa i mnogo ga volimo.

Mnogi od nas su važnost seks shvatili u prethodnom periodu, odnosno, tokom trajanja karantina.

Priznajemo, nedostajao nam je više nego ikada.

Orgazam predstavlja završnicu, odnosno vrhunac seksualnog odnosa, a ukoliko do njega ne dođe, jedan ili oba partnera često budu nezadovoljni.

Dakle, orgazam je bitan.

Ukoliko ne računamo dokazivanje u krevetu, tj. koliko puta će vas partner dovesti do orgazma, postoji i druga strana ovog (ne)zadovoljstva.

Da li ste čuli za uništene orgazme?

Foto/Unsplash/Pablo Heimplatz

“Uništeni orgazam je vrsta orgazma koji u BDSM zajednici akteri praktikuju zbog “igre moći i kontrole”. Dominantna osoba jako uzbudi podređenu, a onda pre nego što doživi orgazam, prestane da je stimuliše i ostavi u stanju da iskusi jako slabi ili nikakav orgazam”, objasnila je seksualna terapeutkinja dr Dženi Skajler koja kaže: “Umesto da oseća totalnu eksploziju užitka, podređena osoba će osetiti možda samo 20 posto toga”.

Foto/Pexels.com

A uništeni orgazmi nisu uvek namerni i planirani već mogu da se dogode i slučajno, a možda ste ga i sami doživeli, a da to ni ne znate.

“Mnogi od nas su ih iskusili, ali većina na to iskustvo jednostavno ne gleda kao na erotsko iskustvo”, kaže sociologinja i klinička seksologinja dr Sara Melankon, i objašnjava: “Desi se da vam, na prim, dok masturbirate, neko uđe u sobu i prekine vas.”

Melankon kaže i da se takvi orgazmi najviše praktikuju u zajednicama gde su žene dominantne nad submisivnim muškarcima, ali to naravno nije pravilo niti uslov.

Da li uništeni orgazam boli, ili je osobi koja ga doživi prijatno, ili ipak ništa ne oseća? Dr Skajler kaže da fizički može da bude jako suptilan, bez pravog intenziteta ili osećaja kojim se obično završava “normalni” orgazam”, a Melankon dodaje da “ponekad može da se oseti i slabija ili neprijatna kontrakcija bez užitka”.

Foto/Pexels.com/ Ana Maria Moroz

Emocionalno, saglasne su, to može da bude vrlo frustrirajuće i razočaravajuće.

“Ako se stimulacija nastavi do tačke u kojoj je ejakulacija neizbežna, partner još uvek može da ga odvrati ili ponizi uništavanjem osećaja orgazma. Pored toga, ti osećaji mogu da budu popraćeni osećajem poniženja i osobi bi moglo da bude neprijatno, kao da nema kontrolu nad sopstvenim telom”, rekla je Melankon.

Ironično je da, usprkos tome koliko god “tužno” to zvučalo, ti orgazmi nekim ljudima poprilično prijaju.

Foto/Unsplash/Eric Lucatero

“Nekim tipovima je to fetiš i žele da im partnerka uništi orgazam”, kaže Melankon, a to su, dodaje, obično oni koji uživaju u zadirkivanju i odbijanju i/ili žele da na nešto budu prisiljeni da bi” zaradili “orgazam.”

Kako da primite ili pružite uništeni orgazam:

1. Morate da imate pristanak

Nikad nemojte da pretpostavite da nešto možete da isprobate bez da imate pristanak od druge strane.

“Posebno je važno da obe osobe budu zaštićena tokom BDSM-a s jasnom komunikacijom i granicama, a oba partnera treba da žele takvu vrstu seksualne igre”, kaže Skajler.

Foto/Pexels.com

2. Dogovorite sigurnosnu reč

Sigurnosne reči ili signali su važni za komunikaciju i sigurnost, objašnjava Melakcon. I zato, pre igranja odaberite jedinstvene reči ili radnje da svako može da zaustavi to iskustvo u bilo kom trenutku – bez pitanja.

“Ovde nema mnogo rizika, ali ukoliko je nekom neprijatno i želi da prestane, treba da može da se slobodno izrazi. Isto tako i partner ga/nju treba da može da prestane da “vodi” do prekinutog orgazma ako mu/joj to nije prijatno – kaže ona.

Foto/Pixabay.com

3. Sve istražite

Skajler sve zainteresovane za uništene orgazme savetuje da pre nego počnu takvu igru, pročitaju kakva je dinamika odnosa nadređene i podređene osobe u seksu.

“Potražite pouzdane izvore na YouTubeu ili od nekih poznatijih seks stručnjaka”, savetuje.

Foto/Unsplash/Vidar Nordli-Mathisen

4. Usresredite se na zadirkivanje

Uništeni orgazmi najviše imaju veze sa iščekivanjem i jakim razočarenjem, dva skroz suprotna osećaja, a možete ihpostići zadirkivanjem.

“Zadirkujte ga dok mu se u telu razvija seksualna napetost, a kad mu je najbolje možete da prestanete, pa da ponovo počnete”, savetuje Melankon.

Foto: Pixabay/Berzin

5. Prekinite stimulaciju “sekund ranije”

Melankon nas podjeća da je orgazam uništen kada se prekine svaka stimulacija i to neposredno pre orgazma.

“Ako sve dobro radite a on je na putu ka orgazmu i vi prekinete, telo će možda početi da mu se grči, što može da izazove stenjanje sa nelagodom’ umesto zadovoljstva. A to znači da ste sve uradili kako treba”, kaže ona.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar