Slučajnost? Milan Mačvan se zahvalio na saradnji svim klubovima OSIM JEDNOM!

Srpski košarkaš Milan Mačvan danas je objavio da je okončao igračku karijeru u 31. godini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Mačvan je tokom karijere igrao u Srbiji, Izraelu, Turskoj, Italiji i Nemačkoj, a penzionisao se posle epizode u Japanu.

Profesionalnu karijeru je počeo pre 13 godina u FMP-u, potom je igrao za Hemofarm, a u dva navrata i za Partizan. Bio je član velikana Makabija i Olimpije Milano, te Galatasaraja i Bajerna.

Mačvan se danas takođe zahvalio svim klubovima sem jednog, u pitanju je FMP iz Železnika.

“Želeo bih da se zahvalim svima, trenerima, saigračima i navijačima. Najveća moguća privilegija za jednog sportistu je da bude deo državnog tima i velikih klubova koji se bore za medalje i trofeje, stoga sam zahvalan Hemofarmu, Makabiju, Bajernu, Armaniju, Galatasaraju, Alvarku i mom Partizanu”, napisao je krilni centar.

Čini se da nije slučajno izostavio FMP.

Kada je imao 13 godina, na jednom košarkaškom kampu ga je zapazio Milovan Bulatović, trener mlađih selekcija u FMP-u. Na poziv ovog trenera, Mačvan se seli u Beograd i počinje da nastupa u mlađim kategorijama FMP-a. Sa juniorima FMP-a u sezoni 2006/07. stiže do finala juniorske Evrolige, gde su poraženi od Žalgirisa. Mačvan je u finalnoj utakmici zabeležio 28 poena i 15 skokova. Prvom timu FMP-a je priključen u sezoni 2007/08. kod trenera Vlade Vukoičića. Odigrao je pet utakmica za FMP na početku takmičarske 2007/08. u Jadranskoj ligi. S obzirom da Mačvan nije imao profesionalni ugovor sa ekipom FMP-a, jer je bio maloletan, u decembru 2007, nedugo nakon što je postao punoletan, potpisuje četvorogodišnji ugovor sa vršačkim Hemofarmom, koji je FMP-u platio minimalno propisano obeštećenje od 150.000 evra.

Iako je sam govorio da ga za FMP vežu lepe uspomene, kada je prelazio u Hemofarm mogle su se čuti priče da se sa “panterima” nije rastao na lep način.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar