Vučić o kosovskom pitanju: Stvari su se drastično promenile, moramo da izvučemo pouke iz prošlosti

"Da li nam se sviđa ili ne sviđa, to je tako"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je večeras na pitanje da li je realno da se Beograd i Priština dogovore i da od EU dobijemo obećanje koje će kasnije biti ispunjeno.

“Reći ću da smo tu u nesumnjivo teškoj situaciji, da moramo da priznamo da smo poraženi 99-te, još važnije je šta se dešavalo 2004. godine kada je bio pogrom, pa 2008. godine kada su proglasili nezavisnost, a nije bilo nikakve reakcije i 2010. kada smo dobili presudu Međunarodnog suda pravde. I to su teški tereti koje nosimo. U teškoj smo situaciji i nalazićemo se. Uspeli smo da Srbiju držimo da bude ugledna, ali i da zaštiti svoje nacionalne interese. Ne vidim kako i na koji način možemo da se dogovorimo. Da moramo da arazgovaramo – da, da rešavamo probleme – da. Ali kad pitam koje je to suštinsko rešenje, svi zakolutaju očima i čekaju da neko u Srbiji kaže – to nije Srbija. Došlo je do različite raspodele moći i novca u Evropi, došlo je do strahovitog rasta jedne evropske sile i to ne liči na situaciju pre tri meseca. To će i po pitanju Kosova da donosi teškoće. Videćemo kako će se odvijati situacija i sa njihovom vladom. Da sam optimista da ćemo da nađemo rešenje, nisam. Stvari su se drastično promenile i menjaće se. Zato nam je potrebna snažna ekonomija. I moramo da izvučemo pouke iz prošlosti”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je precizirao da bez rešavanja kosovskog čvora, Srbija neće biti član Evropske unije i to je njihova jasna poruka.

“Nema nikakve sumnje da bez rešavanja kosovskog pitanja Srbija neće biti članica Evropske unije. I to je nedvosmislena jasna poruka EU. Da li nam se sviđa ili ne sviđa, to je tako. I tu nas nisu lagali”, zaključio je Vučić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar