Otvorena Prolećna izložba ULUS-a : Uživajte u delima naših najboljih umetnika

Zapitajte se gde budućnost počinje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug /DRAGAN KUJUNDZIC

Tradicionalna Prolećna izložba Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) pod nazivom “Gde budućnost počinje?” otvorena je sinoć u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” u Beogradu. Kustoskinja izložbe je istoričarka umetnosti Mirjana Dragosavljević, koja je koncept osmislila u saradnji sa Umetničkim savetom ULUS-a.

Foto/Tanjug /DRAGAN KUJUNDZIC

Postavka izložbe “Gde budućnost počinje?” sačinjena je od radova odabranih na javnom konkursu, dok deo autora izlaže i po pozivu. Za Prolećnu izložbu prijavila su se 174 umetnika, a Umetnički savet i kustoskinja Mirjana Dragosavljević izabrali su 57 izlagača.

U središtu izložbe, kako se ističe u najavi, jeste pitanje gde budućnost počinje. Ono se nametnulo poslednjih nekoliko meseci, usled neizvesnosti koje stvaraju najave novih talasa pandemije. Postavka je osmišljena i kao poziv stvaraocima da podsete na to u kojoj meri su različiti oblici nasilja normalizovani, dominantni i koliko nas višestruko ugrožavaju.

Foto/Tanjug /DRAGAN KUJUNDZIC

Među umetnicima čiji su radovi izabrani na konkursu su Jelena Aranđelović, Arion Aslani, Boško Atanacković, Marija Bjekić, Marion Dedić, Daniela Fulgosi, Jovan Jović, Siniša Ilić, Bojan Ðorđev i Jadran Krnajski.

Na Prolećnoj izložbi naći će se i dela Nede Kovinić, Dragane Kuprešanin, Milice Lazarević, Jelene Marjanović, Dejana Markovića, Ane Marković, Nikole Markovića, Lidije Mićović, Stefanije Mihajlović, Natalije Miladinović i Marka Milića.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar