Sada je i ZVANIČNO: Tramp potpisao uredbu o društvenim mrežama, želi da im ukine imunitet

Predsednik Amerike povukao je ovaj potez dva dana pošto je kritikovao kompaniju Twitter

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od tužbi, javlja Rojters.

Predsednik SAD povukao je ovaj potez dva dana pošto je kritikovao kompaniju Twitter jer je pozvala korisnike da provere činjenice iznete u dva njegova tvita.

U prvi mah, Tramp je bio čak zapretio da će zatvoriti društvene mreže jer se Twitter, kako je naveo, umešao u njegovu političku poruku.

Kongres ipak odlučuje?

Novom uredbom se nalaže federalnim agencijama, među kojima su Federalna komisija za komunikacije i Federalna trgovinska komisija, da razmotre da li mogu da uvedu nova pravila za internet kompanije, iako eksperti sumnjaju da to može da bude urađeno bez odobrenja Kongresa.

Kompanije kao što su Twitter i Facebook zaštićene su od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici, u okviru paragrafa 230 zakona o komunikacijama iz 1996. godine, zato što se smatraju “platformama”, a ne “izdavačima” koji mogu da budu tuženi za sadržaj, prenosi Glas Amerike.

Tramp je rekao da će taj paragraf možda “biti uklonjen ili promenjen” kroz zakonski predlog kako društvene mreže ne bi imale pravni imunitet.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar