Četvrtasti dlan, zaobljen srednji prst: Oblik ruku otkriva kakva ste ličnost (FOTO)

Postoji šest osnovnih oblika ruku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Francuski hiromantista Kazimir D’Arpentinji je 1889. izazvao pravu revoluciju kada je objavio studiju u kojoj je izdvojio šest osnovnih oblika ruku, i sa tim povezao psihološke karakteristike njihovih “vlasnika”.

Naravno, od tada traje i rasprava među pristalicama ovakvih podela, i onih koji smatraju da se glavne osobine ličnosti ne mogu svesti samo na oblik dlana ili prstiju, kao i da ne postoje dovoljno jaki empirijski dokazi za ove tvrdnje.

Ruke prema obliku možemo podeliti u šest tradicionalnih tipova.

Elementarni – ruke koju karakteriše čvrstoća i zdepasti oblik. Dlan je kratak i četvrtast, a prsti su kratki i grubi. Linije na dlanu su obično duboke i nema ih mnogo. Takav dlan često označava predvidive osobe i fizičke radnike.

Četvrtasti – dlan je širok i dugačak, a prsti su ravni sa četvrtastim noktima. Ovakva ruka odlikuje praktične osobe, najčešće inženjere ili službenike.

Foto/Pinterest.com

Duhovni – ruka je čunjastog oblika sa šiljatim prstima. Ovo su vrlo osetljive osobe sklone duhovnoj strani života i sanjalačkom pristupu stvarima.

Kupasti – to su nežne i blage ruke koje upućuju na osetljive i kreativne osobe. Većinom su to žene, ili muškarci s naglašenom ženskom, umetničkom crtom.

Foto: Pixabay

Filozofski – su koštunjave, čvorastih prstiju i ukazuju na osobe koje su sklone samoanalizi i dubokim raspravama u kojima se teško može doći do jednostavnog odgovora.

Loptasti – imaju zaobljene prste, naročito srednji prst. Ove osobe su aktivne i energične, ali i kreativne, pa im dobro odgovaraju pronalazački poslovi ili bavljenje atletikom.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar