Vaspitačica u Prokuplju pozitivna na virus, dvoje mališana i koleginica u izolaciji

Radila je samo jedan dan pre nego što je saznala da je pozitivna na COVID-19

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Erika Fletcher on

U Predškolskoj ustanovi “Neven” u Prokuplju jedna vaspitačica pozitivna je na koronavirus, a kako je pre nego što je utvrđeno da je pozitivna radila sa dvoje mališana i još jednom koleginicom, i oni su iz predostrožnosti izolovani.

Vaspitačica je radila samo jedan dan pre nego što je saznala da je pozitivna na COVID-19, a tom prilikom koristila je i nosila svu zaštitnu opremu.

Direktorka PU “Neven” Vesna Jovanović kazala je da je testiranje radnika obavljeno 19. i 20. maja, a testirano je 108 zaposlenih, od kojih je jedna vaspitačica bila pozitivna.

Po dobijenim rezultatima, kako je kazala Jovanovićeva, a prenosi portal juznevesti.com, preduzete su sve potrebne mere po propisanoj proceduri, Institut za javno zdravlje obavio je dezinfekciju svih objekata PU Neven, a vrše i sami dezinfekciju prostora.

“Trenutno rade dva objekta zbog malog broja dece i to Biseri i Bajka. Osoblje vrtića kompletno je opremljeno zaštitnom opremom, svi imaju i nose maske, vizire, rukavice, mantile i strogo se rukovode propisanim instrukcijama”, naglasila je Jovanovićeva.

Načelnik školske uprave u Nišu Dragan Gejo kazao je da se taj slučaj prati od početka i da se na vreme reaguje.

“Upoznati smo sa situacijom, obavešteno je nadležno Ministarstvo prosvete i sve je urađeno uz konsultaciju epidemiologa. Pratimo situaciju, ali se nadamo da nije došlo do širenja virusa jer su male šanse da se tako nešto desi”, naveo je Gejo.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar