Najtraženiji hoteli u ovom periodu godine ne primaju ljude, već pneumatike: Koliko košta ova usluga?

Brojni vozači nemaju mogućnost da skladište gume van sezone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / akiragiulia

U ovom periodu godine jedan specijalni tip hotela trenutno je najtraženiji, ali njegovi gosti nisu ljudi već – automobilski pneumatici.

Smena “gostiju” u popularnim hotelima za gume dešava se tokom novembra i aprila, kada se pneumatici zamenjuju prema nastupajućoj sezoni. Ove godine, zamena se odužila jer zbog vanrednog stanja brojni vozači nisu stigli da postave letnje gume.

Stručnjaci ističu da je automobilske gume potrebno čuvati van domašaja sunca, vlage i vode, a prostorija bi trebalo da bude oslobođena raznih masti, ulja i drugih sredstava koja smanjuju životni vek pneumatika.

Svaka guma ima nalepnicu

Pošto svi vozači nemaju mogućnost da gume smeste u špajz, dvorište, podrum ili kod prijatelja u garažu, spas pružaju specijalizovani hoteli.

Kako ne bi došlo do zamene, svaki pneumatik se obeležava posebnim nalepnicama s imenom i prezimenom vlasnika, kao i markom vozila, registracijom i datumom kada je predat na čuvanje.

Na cenovnik utiče više faktora – da li ste na čuvanje dali jedan ili ceo set pneumatika, da li je reč samo o gumama ili celim točkovima, da li je usluga sezonska, mesečna ili godišnja. Važan je i kvalitet magacina, a negde će se različito naplaćivati skladištenje pneumatika za putnička, dostavna vozila i terence.

Prosečne cene u Beogradu:

Mesečno (jedna guma) od 100 do 150 dinara
Mesečno (set od četiri gume) od 400 do 500 dinara
Mesečno (set od četiri gume s felnama) oko 600 dinara
Mesečno (jedan kombi ili džip pneumatik) oko 200 dinara
Godišnje (jedna guma) oko 1.000 dinara
Godišnje (set od četiri gume) oko 4.000 dinara



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar