5 različitih stilova FLERTOVANJA: Procenite osobu na osnovu PRISTUPA kojim vas ZAVODI

Mnoštvo signala ukazuje na želju za bliskošću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash.com/toa_heftiba

Flertovanje može da se javi obliku neverbalnih i verbalnih signala i ono predstavlja oblik ponašanja usmeren ka iskazivanju romantičnih osećanja i privlačnosti. Poznat je podatak da je jedan od najprepoznatljivijih znakova flerta podizanje obrva, u trajanju od nekoliko sekundi. Na taj način osoba pokazuje interesovanje i želju da ostvari poznanstvo. Međutim, ovaj gest dovodi se u vezu i sa platonskim osećanjima.

Univerzalni znakovi flertovanja

Potvrđeno je da postoje pojedini oblici pinašanja koji su prepoznatljivi za flertovanje. Ipak, treba napomenuti da navedeni gestovi mogu označavati interesovanje, kako romantične, tako i platonske prirode. Stručnjaci dodaju da su ovi znaci veoma važni za uspostavljanje poverenja i temelja budućeg odnosa.

Foto/Unsplash.com/katy_ward

Stilovi flertovanja

Određeni neverbalni gestovi jasno ukazuju na flert i dele ih pripadnici različitih kulturnih sredina. Međutim, ne ponašaju se svi u datoj situaciji na isti način. U istraživanju Džefrija Hola i njegovih kolega o flertovanju, na uzorku od 5.000 učesnika, izdvojilo se 5 različitih stilova:

Foto/Unsplash.com/freestocks

1. Otvoren pristup

Osobe koje primenjuju ovaj stil flertovanja za sebe kažu da umeju jasno da izraze svoja osećanja prema drugoj osobi. Naravno, direktno udvaranje vezujemo za ekstrovertne osobe, koje su društvene i opuštene.

2. Tradicionalan stil

Ovakav oblik flertovanja podrazumeva jasnu podelu uloga zasnovanih na polovima. Ukratko, muškarci treba da prilaze ženama, a ne obrnuto.

Foto/Unsplash.com/edward_cisneros

3. Iskreni flert

Ovakav pristup zasniva se na želji da se ostvari emocionalna povezanost. Uglavnom je reč o prijateljskom pristupu u cilju boljeg upoznavanja i zbližavanja.

4. Vragolast stil

Ovaj oblik ponašanja svojstven je osobama kojima je flert zabava, a ne iskrena potreba da ostvare vezu. Prema podacima istraživanja, muškarci su se češće izjasnili da primenjuju ovaj tip flertovanja od žena, što ne važi za ostala četiri stila.

Foto/Unsplash.com/christin_hume

5. Učtiv pristup

Kao što možete i da pretpostavite, reč je o stilu u kome se slede norme društveno prihvatljivog ponašanja. Osobe koje biraju ovaj put, trude se da izbegnu svaku vrstu neprijatnosti ili pogrešnog tumačenja njihovih postupaka.

Treba napomenuti da se stilovi flertovanja iste osobe mogu razlikovati u zavisnosti od okolnosti, te da se svaki pojedinac odlučuje za omiljeni, u odnosu na lični ukus.

Mnoge brine neizvesnost: Kako će izgledati BUDUĆNOST DEJTINGA nakon karantina?

Devojke iz Srbije su odlučile: Ovo je 30 NAJGORIH FORA kojima su ih muškarci STARTOVALI



Izvor: Objektiv.rs, citymagazine.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar