Dobro je čitati pred spavanje: Uklanja stres i poboljšava koncentraciju

Uzmite omiljenu knjigu u ruke i uživajte

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Annie Spratt

Čitanje je uvek dobro za nas, ali može i da posluži kao i antistres terapija. Ako sebe možete da ograničite na nekoliko poglavlja to može pozitivno uticati na vaše zdravlje.

Čitanje pred spavanje poboljšava pamćenje. Ukoliko budete čitali sigurno ćete nešto zapamtiti, a i naučiti. Đaci ili studenti mogu pred spavanje da pročitaju lekciju koja ih muči i sigurno će tokom noći bar deo toga ostati u mozgu.

Aromaterapija kao rešenje: Miris koji mogu da vam pomognu da se rešite stresa

Ovim postupkom ćete i manje gledati televiziju, ili koristiti mobilni telefon. Tako ćete odmoriti oči, ali i mozak. Mnogi posle gledanja televizije teško mogu da zaspe. Čitanje, sa druge strane, nas umiruje. Primorava nas da se opustimo i da nam misli ne lutaju.

Dokazano je da čitanje uveče  može da otkloni stres. Čitanje će vas opustiti i vaš mozak će imati manje vremena da vam stvara nelagodu zato što će biti skoncentrisan. Može i da nam poboljša koncentraciju. Ukoliko nemate knjigu pored sebe ili je svetlo u spavaćoj sobi loše preporučujemo da pustite neku audio knjigu.

Želite promenu u životu, ali ne znate kako do nje: Počnite od ova 3 koraka

Pored toga što će vam smiriti živce, čitanje će vam posle nekog vremena poboljšati koncentraciju, a i sigurno ćete iz cele situacije izaću mudriji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar