Posle Singapura robot-pas stigao na Novi Zeland: Umesto neposlušnih ljudi, tera ovce (VIDEO)

Upotreba napredne tehnologije može olakšati pritisak zbog manjka radnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube

Da li se sećate robota-psa, kompanije Boston Dynamics, koji patrolira parkom Bišan-Ang Mo Kio u Singapuru i upozorava ljude, ukoliko ne poštuju socijalnu distancu?

Njegov “rođak” po imenu Spot angažovan je na Novom Zelandu, gde čuva stada ovaca, a “trenira” ga tamošnja softverska kompanija Rocos.

Posle snimka iz Singapura oglasili su se mnogi kritičari ovakve upotrebe tehnologije, pa nešto slično možemo očekivati i u slučaju Novog Zelanda.

Budućnost je stigla

S druge strane, stručnjaci se slažu da je ovo samo naznaka budućnosti kada je reč o poslovima u poljoprivredi, kao i da upotreba robota, poput modela Boston Dynamicsa, može olakšati pritisak zbog manjka radnika.

U narednom videu pogledajte Spota kako na nepreglednim pašnjacima brine o bezbednosti ovaca i s lakoćom prelazi teže terene:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Budem li video ovo go.no ovde, leteće pravo u reku ! Malo su vojska, policija, komunalna, kamere, mobilne špijunske aplikacije? Taj strašni čovek? Koji ima mozak da misli sam? Treba ga uništiti? Sloboda je sodoma? Treći svetski rat je neizbežan !

    Odgovori

Ostavite komentar