DETE HRABROST: Vozila sama 1.200 KILOMETARA da spasi povređenog oca, ovako je reagovao kad ju je video

Ni o čemu drugom nije razmišljala, samo da što pre stigne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/josch13

Ćerka povređenog radnika vozila je rikšu na putu dugom 1.200 kilometara kako bi stigla na vreme i pomogla mu da se vrati kući.

Kada je Joti Kumari (15) saznala da joj je otac, inače migrant, povređen na putu 1.200 kilometara daleko od nje i indijskog grada Delhija, nije čekala ni trenutka. Znajući da neće imati ničiju pomoć, morala je sama da se organizuje.

Foto: Pixabay/weirdredfreak

“Nisam se plašila dok sam vozila bicikl jer sam navikla i sama na prizore hiljada migranata koji pešače po napuštenim putevima. Samo sam se brinula da me neki auto ne udari. Moj otac je vozio rikšu po Delhiju, ali po izbijanju epidemije izgubio je posao. Morao je hitno da nađe drugi posao pa makar on bio tako daleko. Povredio je nogu. Ostao je sam na putu, bez vode i hrane”, priča hrabra Joti.

Kada ju je ugledao otac se rasplakao od sreće ne verujući koga vidi. Ćerka ga je ubacila u rikšu u Delhiju 10. maja a onda su krenuli na dug put kući u Bihar. Put je okončan šest dana kasnije.

“Nismo imali dovoljno novca da se vratimo drugim vozilom. Vozila sam svaki dan praveći pauze po dva-tri sata na benzinskim pumpama i to tokom noći. Ponestalo nam je hrane, ali usput smo nailazili na velikodušne ljude”, rekla je devojčica, prenosi Gulfnews.

Kada su stigli kući u Bihar, niko od prijatelja nije verovao da su uspeli. Svojevoljno su umesto u stan, otišli u karantin u gradsku biblioteku. Meštani su im dali hrane i vode dok ne prođe propisani deo izolacije.

Joti i otac su pobedili. Snagom volje i velikom ljubavlju koju je imala prema ocu, devojčica je postala heroj u celoj Indiji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar