Inspirativna Otava: Glavni grad Kanade poznat je po PARLAMENTU, ali i po jednom PAUKU (FOTO+VIDEO)

Arhitektura i priroda oduševljavaju svojom lepotom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Otava je glavni grad Kanade, koji mnogi smatraju jednim od najlepših gradova na svetu.

Za razliku od metropola, kao što su Toronto i Montreal, Otava ima malu populaciju od tek nešto preko milion stanovnika.

Međutim, poslednjih godina situacija se značajno promenila, a ponuda smeštaja, gastronomskih, kulturnih i zabavnih sadržaja je na visokom nivou.

Prirodne atrakcije i parkovi u blizini grada oduševljavaju svojom lepotom, a podjednako su značajna i inspirativna kulturna i istorijska zdanja glavnog grada Kanade.

Zgrada Parlamenta

Foto/Pixabay.com

Ovo je najznačajniji simbol grada i legendarno kanadasko delo arhitekture, gde su sednice Senata i Donjeg doma Parlamenta otvorene za javnost. Toranj koji se nalazi u središtu zgrade (Peace Tower) je takođe otvoren za posetioce.  U neposrednoj blizini zgrade Parlamenta se nalazi i Vrhovni sud Kanade, a odlikuju ga prelepo zdanje u art-deko stilu i veliki travnjak, koji je idealan za izlete i sportske aktivnosti. Tokom letnjih meseci, zgrada Parlamenta uveče oživi zbog specijalnih audio-vizuelnih efekata.

Maman

Foto/Pixabay.com

Fokus kolekcije Nacionalne galerije Kanade je na kanadskoj umetnosti, ali ovde se nalaze i mnoga važna dela i evropskih i amerčkih umetnika. Jedna od najzanimljivijih atrakcija Otave se nalazi u okviru galerije, a radi se o džinovskoj skulpturi pauka, američke umetnice Luize Buržoa, koja pripada seriji od sedam skulptura (osim u Otavi, po jedna se nalazi u Bilbau, Tokiju, Seulu, Sankt Peterburgu, Parizu i Havani). Pauk je poznat pod imenom Maman (francuski za mama), a kada stanete ispod skulpture, shvatićete i zašto. U utrobi džinovskog pauka se vide 32 jajeta od mermera.

Kanal Rido

Foto/Pixabay.com

Jedan od najznačajnijih kanadskih kanala je i kanal Rido, koji  povezuje Otavu sa jezerom Ontario i sa rekom Sejnt Lorens. Dug je čak 202 kilometra.

Otava može da se pohvali i  velikim brojem muzeja koji pokrivaju različita interesovanja – umetnost, istoriju, prirodu, ratove, avijaciju, nauku i tehnologiju.

Pogledajte arhitekturu i prirodu Otave:

Prirodne lepote Srbije nadohvat ruke: 10 najboljih destinacija za vikend putovanje (FOTO)

Istorijski HAJDELBERG: Grad iz PESAMA koji i danas odiše duhom romantizma (FOTO+VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Travel Magazine

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar