Ublažite simptome: Ove ČETIRI GREŠKE pravimo kada imamo ALERGIJU

Ispravite loše navike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Iako se neki raduju proleću, za mnoge  je ovo godišnje doba sinonim za probleme sa različitim alergijama.

Polen i spoljni alergeni poput prašine mogu da učine vaš život nepodnošljivim, pogotovo ako pravite greške kojih zapravo niste ni svesni.

Bez obzira da li osećate lakše ili teže simptome alergije, bitno je da znate  da možete sebi da pomognete ako izbegavate sledeće greške:

Foto/Pixabay.com

1. Ostavljate otvoren prozor

Uvedite pravilo da u sezoni alergija obavezno zatvarate prozor. Čak i kada niste kod kuće, ne bi trebalo da ostavljate otvoren prozor, jer zrnca od spolja mogu da uđu i dok vas nema. Pogotovo nemojte otvarati prozor kada je napolju  sunčano i vetrovito.

2. Palite često klimu

Iako tokom letnjih dana temperature mogu biti nepodnošljive za sve ljude, osobe koje pate od alergije ili imaju astmu, ne bi trebalo da pale klimu. Klima je štetna, a pogotovo za astmatičare, zato što se prilikom čišćenja klime koriste jaka hemijska sredstva. Nagle promene temperature štete tim osobama. Klima uređaji u svakom slučaju nisu najbolje rešenje za osobe koje imaju alergije, jer su te osobe inače osetljivije.

Foto/Pixabay.com

3. Vežbate u pogrešno vreme

Ako volite da vežbate na otvorenom, pazite na doba dana i vremenske uslove. Izbegavajte izlazak iz kuće rano ujutru ili popodne, jer je tada najveća koncentracija alergena. Što je toplije i vetrovitije, to je gore. Izađite napolje  kasno uveče, jer je tada obično manja količina ovih supstanci u vazduhu.

4. Odlažete upotrebu lekova

Kada znate da dolazi sezona alergija, pokušajte da se pobrinete za svoje zdravlje na vreme. Prevencija je najbolji lek. Ako pijete tablete za alergiju, počnite da ih koristite već dve nedelje pre nego što se pojave alergijske supstance na ulici. Dovoljno je da uzmete jednu tabletu dnevno.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Ne bacajte ih! Ovi delovi VOĆA i POVRĆA pomažu protiv različitih BOLESTI i TEGOBA

5 LOŠIH NAVIKA u ishrani koje mogu da vam UNIŠTE IMUNITET

 



Izvor: Objektiv.rs, zadovoljna.hr

Komentari (1)

  1. Moja alergija počinje pocetkom marta,najaca je polovinom aprila kad ne prestajem da kijam i bez "claritina" ne prestaju da mi suze oci.Izbegavam da izlazim napolje ili samo po potrebi i odmah bežim kuci. . U prvoj polovini maja sve nestaje do sledećeg marta. Kljucno je nedostatak strucnjaka. Ne moze lekar svakome da prepise klaritin, presing...lMoja prica je da sam se bukvalno gusila pre 2 god. od pogresne terapije. Naidjem na divnu dr Ivanu koja mi je preporučila medicinske gljive Ganodermu lucidum i Laricis fungus, od tada ja sam se bukvalno preporodila, a alergija postala prošlost!

    Odgovori

Ostavite komentar