Musaka za nas koji ne volimo da jedemo meso: Sočna, savršeno ukusna, puna povrća (RECEPT)

Donosimo vam recept za musaku bez mesa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik

Musaka je omiljeno jelo mnogima, osim možda onima koji nisu ljubitelji mesa. Ipak, i za njih imamo rešenje.

Donosimo vam recept za musaku bez mesa, koja je sočna i preukusna.

Sastojci:

5oo gr krompira

2oo ml mleka

3 jaja

1 supena kašika brašna

2-3 glavice crnog luka

300 grama šargarepe

3 paprike (crvene, babure, šilje, sve vrste su odlične za ovaj recept)

so, ulje, biber i ostali začini po ukusu (peršun, mirođija, bosiljak, origano, aleva paprika)

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci, pa nakon kuvanja ostaviti da se dobro ohladi,  oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati, paprike takođe iseckati na kockice, šargarepu narendati. Luk, papriku i narendanu šargarepu prodinstati na malo ulja u tiganju. Tokom dinstanja posoliti i začiniti (naročitu pikantnost daje ukoliko dodate samo malo mlevene dimljene, ili ako volite ljute paprike).

Posudu u kojoj ćete musaku staviti u rernu premažite uljem (dno i zidove), pa na dno stavite sloj kolutova od kromira, zatim preko njega sloj dinstanog luka, paprike i šargarepe, pa opet sloj krompira, dok ne potrošite sav materijal. Svakako gledajte da završni sloj odozgo bude krompir.

Umutite jaja sa mlekom i brašom, dodajte i u tu smesu začine po ukusu, a zatim sa njom prelijte ravnomerno musaku. Sada musaka može da ide u rernu, pecite je oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa (tačno vreme i jačinu procenite u zavisnosti od jačine vaše rerne). Ukoliko imate rernu sa ventilatorom, pred kraj pečenja ga uključite, kako bi se na gornjem sloju naprvila hrskava korica.

Kada je izvadite iz rerne, pustite par minuta da se prohladi, da bi mogli lepo da je isečete. Uz kocku ove sjajne musake bez mesa, možete da servirate na tanjir i krišku sira.

Savršenstvo od musake, i to bez mesa, napravite i uverite se!

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar