Detoks iz tanjira: Probajte supu od kelja i tikvica koja je gotova za 20 minuta

Uz malo pavlake i začina, pretvara se u pravo jelo za dušu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/stockking

Lagana, kremasta i puna vitamina – ova supa sa keljom i tikvicama idealna je za detoks, laganu večeru ili kao predjelo. Gotova je za manje od pola sata, a ukus joj je iznenađujuće bogat, iako se pravi od sasvim običnih sastojaka. Uz malo pavlake i začina, pretvara se u pravo jelo za dušu.

Sastojci

Crni luk 1 manji
Beli luk 1 čen
Tikvica 1 srednja
Seckani kelj šaka (oko 2 pune šake listova bez drške)
Voda ili povrtni bujon 500 g
Maslinovo ulje 1 kašika
So i biber po ukusu
Kašika pavlake ili biljne pavlake za kremastiji ukus po želji

Kako pripremiti

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte seckanu tikvicu i pržite još 3-4 minuta. Ubacite kelj i nalijte vodom ili bujonom. Kuvajte 15 minuta dok sve ne omekša. Sklonite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku krem supu. Vratite na kratko na vatru, dodajte so, biber i po želji kašiku pavlake. Za bogatiji ukus dodajte prstohvat muskatnog oraščića. Poslužite sa prepečenim hlebom ili malo parmezana.

 

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar