Uz ovaj trik će pica biti savršena: Recept za najukusniju karbonaru

Italijanski specijalitet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/chandlervid85

Karbonara pica se pravi brzinski i možete da je prilagođavate svom ukusu.

Sastojci:
1 gotovo testo za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za testo za picu
4 kriške debelo isečene slanine na kockice
230 g seckanih šampinjona
2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
360 g mocarela sira
240 g rendanog kačkavalja
3 velika jajeta
biber, po ukusju
sveže seckani peršun za serviranje

Trik za bolju picu!

Kada koristite sir u pripremi pice, iako ga volite, nemojte da preterate sa dodavanjem, jer će u suprotnom pica da ispadne gnjecava, mekana i vlažna.

Recept za karbonara picu:

Kako biste napravili ovu picu, pripremite testo ukoliko ga sami mesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrejte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrejte i kamen).

Ako se vaša rerna ne zagreva ovako visoko, prethodno zagrejte na najvišu moguću postavku.

Zagrejte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isečenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta.

Prebacite slaninu na ubrus da se ocedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu.

Izvor: Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar