Koliko puta nedeljno treba da perete kosu? To zavisi od njenog kvaliteta

Ne smete kosu da perete svaki dan!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Pitanje koliko često neko treba da pere kosu je uvek prisutno. Univerzalan odgovor ne postoji, ali određeni tipovi kose bi trebalo da se peru u različitim vremenskim intervalima.

Otkriveno kako korona utiče na PUŠAČE: Rezultati istraživanja šokirali naučnike

 

Tanka, ravna kosa

Možda se čini da ju je lako održavati, ali to nije uvek slučaj. Na ovom tipu se masnoća najpre vidi. Ne smete je prati svakodnevno, iako mislite da je potrebno. Kako se kosa ne bi dodatno oštetila ili došlo do oštećenja savetuje se da je perete na dva ili tri dana. Takođe, savetuje se korišćenje šampona za suvo pranje.

Foto/Pixabay.com

Gusta kosa

Na ovom tipu kose se masnoća mnogo manje vidi. Ovaj tip kose je najlakše održavati, perite je jednom ili dva puta nedeljno.

Talasasta ili kovrdžava kosa

Na kovrđavoj ili talasastoj kosi se teško vidi da li su vlasi masne, ali to ne znači da ne treba redovno da se pere. Savetuje se pranje od dva do tri puta nedeljno, takođe lokne zadržati oblik.

Foto/Pixabay.com

Oštećena kosa

Kada je kosa oštećena zbog stalnog feniranja, peglanja ili farbanja ona postaje lomljiva. Takvu kosu treba prati na svaka dva do tri dana, a i trebalo bi koristiti biljna ulja za hidrataciju.

Sporo vam raste KOSA? Ubrzajte proces uz pomoć proizvoda IZ VAŠE KUHINJE

 

Masna kosa

Sa ovim problemom se mnogi bore. Ne smete ovakvu kosu prati svaki dan, perite je bar svaki drugi dan, kako se ne bi dodatno mastila.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar