Sporo vam raste KOSA? Ubrzajte proces uz pomoć proizvoda IZ VAŠE KUHINJE

Stručnjaci su pronašli prirodna rešenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Skoro svaka žena kojoj kosa ne raste onoliko brzo koliko bi ona želela, traži alternativna rešenja koja bi pospešila rast njene kose, ali često ne naidje na pravo rešenje.

Stručnjaci već godinama rade na razvoju najboljih sredstava za ubrzavanje rasta kose.

Ipak, treba da znamo da postoje prirodni i jeftini načini za rešavanje ovog problema, od kojih većinu možemo da pronađemo i u našoj kuhinji!

Ovi proizvodi će značajno poboljšati izgled vaše kose, ali i ubrzati njen rast:

Foto/Pixabay.com

Sok od đumbira

Ovaj sok je vrlo delotvoran preparat, koji može da vam pomogne u obnavljanju korena i dlaka na glavi. Kako biste ovo primenili morate da stavite 200-250 grama đumbira u posudu blendera. Sipajte 50 ml vode i mešati dok smesa ne postane tečna. Tečnost koju ste dobili stavite na koren kose laganim kružnim pokretima.

Sok od krompira

Krompir je bogat kalcijumom, gvožđem, kalijumom i proteinima, koji će pomoći da vaša kosa bude jača i zdravija. Takođe, redovna upotreba ove namirnice u nezi učiniće da vaša kosa raste brže nego ranije.

Foto/Pixabay.com

Aloe vera

Kako za negu kose, tako i za celo telo je aloe vera pravi izbor. Najčešće se koristi za čišćenje pora i normalizaciju pH ravnoteže. Međutim, malo ljudi zna da je u stanju da spreči i gubitak kose. Da biste iskusili njegovu snagu, potrebno je da u maloj posudi pomešate dve kašike šampona i jednu kašiku aloe vera gela. Iscedite iz lista biljke ili koristite gotov lek iz apoteke i dodajte jednu kašiku kokosovog mleka i pola kašičice pšenice. Pomešajte sve sastojke i dobijenu masu koristite umesto šampona prilikom pranja kose.

Biljno ulje

Da li ste ikada čule koliko je korisna masaža glave biljnim uljem? Upotreba ovog proizvoda omogućava vam da izazovete aktivniji dotok krvi do korena kose, obezbedite mu dobru ishranu i takođe ubrzate rast kose. Pored toga, stimulacija folikula dlaka pomaže da se vidno ojačaju i učine lepšim izgledom.

Foto/Pixabay.com

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko bogato je proteinima, gvožđem, kalijumom i mastima, pa zato njegova redovna upotreba smanjuje gubitak kose i ojačava njen koren.

Lavanda

Ulje lavande pomaže u sprečavanju gubitka kose i pospešuje rast kose. Upotreba ovog ulja je vrlo efikasna i pomogla je ljudima koji pate od autoimune bolesti, poznate kao “androgena alopecija”. Svojim prisustvom telo folikule dlake doživljava kao strana tela, zbog čega pacijenti osećaju pojačan gubitak kose. Zahvaljujući svakodnevnom trljanju ulja lavande u površinu glave, mnogi od njih uspeli su da se reše ovog problema.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

50 stvari koje možete odmah da uradite napolju, a da nikog ne UGROZITE

Potpuna transformacija: Učiteljica (43) koja danas izgleda BOLJE nego sa 20 otkriva TAJNU svog uspeha (FOTO)

 



Izvor: Objektiv.rs, cosmopolitan.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar